Nieuw seizoen Peking Express door Vietnam, Laos en Cambodja

Al liftend racen door het hart van Zuidoost-Azië waar je de taal niet spreekt, de cultuur niet kent en met slechts 1 euro per dag ook de nacht moet doorbrengen. Vanaf zondag 9 april 2017 wagen 6 duo’s zich aan deze uitdaging in een nieuw seizoen van Peking Express bij Q2. In het legendarische avonturenprogramma racen drie Vlaamse en drie Nederlandse duo’s dwars door Vietnam, Laos en Cambodja. Hun doel? Als eerste de eindbestemming bereiken. Tijdens de race zijn de deelnemers volledig afhankelijk van de lokale bevolking voor liften en slaapplaatsen.

De presentatie van het programma is in handen van Sean Dhondt en zijn Nederlandse collega Rik van de Westelaken. Peking Express start bij Q2 op zondag 9 april 2017 om 20.30, en dat met een dubbelaflevering. Het programma wordt geproduceerd door het productiehuis 100.000Volts.TV en is een co-productie met de Nederlandse zender Net5.

Duo’s

Uit meer dan 4000 inschrijvingen werden 6 duo’s geselecteerd: Vlamingen Brecht & Cedric, Ann-Sophie & Laura, Steff & Margaux en Nederlanders Siham & Hicham, August & Awa en Joep & Frank. Zij krijgen de kans om dé reis van hun leven te maken en zich tot winnaar te kronen van Peking Express 2017.

Alleen de snelsten overleven de race en spelen de finale voor een prijzenpot tot wel 30.000 euro. De duo’s kunnen dat geld onderweg verdienen met allerlei opdrachten waarbij ze amuletten kunnen winnen. Die amuletten kunnen ze enkel en alleen verzilveren als ze ook de finale winnen.

Dit zijn de 6 duo’s: Brecht & Cedric, Laura & Ann-Sophie, Steff & Margaux, Siham & Hicham, August & Awa, Joep & Frank.

Afvallers krijgen tweede kans

Nieuw dit jaar is dat de afvallers na elke etappe nog een tweede kans krijgen om in het spel te blijven dankzij de mysterieuze Zwarte Enveloppe. Bij het begin van elke race geven Sean en Rik de Zwarte Enveloppe mee met een duo. Op het einde van de aflevering mogen enkel de afvallers die enveloppe openmaken. In de enveloppe zit een groene of een rode kaart. Een rode kaart betekent dat ze de race moeten verlaten, met een groene kaart mogen ze alsnog hun reis verderzetten. Het team dat als laatste aankomt kan dus gered worden door deze Zwarte Enveloppe, maar er zit wel een addertje onder het gras: een groene kaart brengt een extra passagier met zich mee …

Bekende gezichten liften mee

Een tweede kans betekent een extra passagier. Die passagier is een bekend gezicht die het lot van het duo volledig in handen heeft. De duo’s mogen niets meer zelf doen. Van liften, een slaapplaats regelen tot het spelen van proeven … De celebs moeten er letterlijk alles aan doen om uitschakeling te voorkomen.

Vietnam – Laos – Cambodja

Het avontuur begint in één van de populairste toeristische trekpleisters in het noorden van Vietnam: het prachtige Ha Long Bay. De baai staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en wordt omringd door zo’n 2000 indrukwekkende kalkstenen rotseilanden die uit de zee rijzen. Daarna racen ze verder richting de etnische volkeren in het Karstgebergte. Van daaruit trekken de duo’s zuidwaarts langs de Mekong rivier door Laos. Na een tocht van maar liefst 3750 kilometer spelen de twee overgebleven duo’s uiteindelijk de finale in de wereldberoemde tempels van Angkor Wat in Cambodja.