Officiële opening van Mijn Pop-uprestaurant

Het grote moment is eindelijk aangebroken voor de duo’s: de officiële opening van hun pop-up. In Antwerpen knipt burgemeester Bart De Wever het lintje door, in Kortrijk wordt het startschot gegeven door burgemeester Vincent Van Quickenborne. De openingsreceptie blijkt niet overal vlekkeloos te verlopen. Maar hoe brengen de duo’s het er vanaf tijdens hun allereerste service?

In Antwerpen hebben de duo’s afgesproken om de organisatie van de openingsreceptie samen in handen te nemen. De taken werden netjes verdeeld en elke pop-up serveert evenveel hapjes. Maar die afspraak lijkt niet voor iedereen duidelijk. Tijdens de receptie draait het verkeerd uit… Nu ook de opening voor het grote publiek dichterbij komt, lopen de kandidaten op de toppen van hun tenen. Fanny is heel wat bestellingen vergeten te plaatsen en Veronique moet op pad om dat probleem op te lossen. Ook bij Leena weegt de druk van de opening door.

De dag nadien ontvangen de kandidaten de eerste betalende klanten in hun pop-ups. Ze gaan meteen full force, met zo’n 100 couverts op de eerste dag. Voor Fanny komt haar grote droom eindelijk uit. Net voor de deuren opengaan, raakt ze echter de kluts kwijt. In Table’O wil Mitchell laten zien wat hij waard is. Maar omdat hij zo weinig geslapen heeft, kiest hij voor een vast menu i.p.v. à la carte.

In Antwerpen is Birger ’s nachts opgestaan om het vlees tijdig klaar te krijgen. Hij raakt stilaan oververmoeid, terwijl het allemaal nog moet beginnen. Buren Bo & Emily beginnen vol goede moed aan hun eerste service. Tot souschef Jens in zijn vinger snijdt en de keuken onderbemand raakt…