Schuldig vanaf 12 april op Canvas

Schuldig is een Nederlandse human-interestreeks over de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord. Een levendige volksbuurt met charmante laagbouw, kleurrijke mensen en uitgesproken karakters. En veel, heel veel schulden.

Bijna iedereen in de Amsterdamse Vogelbuurt heeft schulden. Geregeld trekt een deurwaarder met een stel potige assistenten, een agent en een slotenmaker door de straten om een woning te ontruimen. Het is het meest dramatische gevolg van de eeuwenoude jacht op de schuldenaar. Terwijl buurtbewoners worstelen met boetes en schaamte, staan deurwaarders en hulpverleners voor gesloten deuren. De incassomanager wil doorgronden waarom mensen hun kop in het zand steken. Op het stadhuis roepen plaatselijke politici schuldhulp uit tot speerpunt van hun beleid. En intussen blijven de rekeningen zich opstapelen.

In Schuldig leren we ze allemaal persoonlijk kennen: de wanbetaler, deurwaarder, hulpverlener, schuldeiser en politici – onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Hun motieven verschillen maar ze delen het verlangen om een oplossing te vinden voor het probleem. De zesdelige serie toont hun veerkracht, hun hoop en humor, maar ook de absurditeit van een geldverslindend circus waarin iedereen een eigen rol speelt. Een kale kip kun je niet plukken. Maar wie draait er dan op voor de rekening? En tot welke prijs?