Steff en Margaux verlaten Peking Express

Steff en Margaux kwamen als laatste over de finish in Peking Express. Aan de prachtige tempel in Nathon in het Boeddhistische Laos kregen de studenten dit keer een rode kaart uit de zwarte enveloppe en moesten ze een punt zetten achter hun race naar de overwinning. “Ik ben zo dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken. Het was geweldig, ik heb er geen woorden voor”, reageert Steff. Ook Margaux kijkt met een goed gevoel terug op het avontuur. “Als ik zou moeten zeggen wat Peking Express is, dan zou ik het onbeschrijfelijk noemen. Als ze thuis vragen hoe de reis geweest is, ga ik gewoon niet weten waar te beginnen.”

Sean en Rik zorgen voor verrassing: één duo komt terug in de race

“We hebben een grote verrassing die gegarandeerd deze race op haar grondvesten zal doen daveren”, vertelde Sean op het einde van deze aflevering. Eén duo komt namelijk terug in de race waardoor de kaarten opnieuw grondig door elkaar worden geschud. Wie mag alsnog racen naar de overwinning? Dat komen Steff en Margaux vertellen aan Vincent Fierens in de ochtendshow van Qmusic.

Steff & Margaux spelen eerste proef, Brecht en Cedric winnen opnieuw amulet van 2500 euro

Voor ze afscheid moesten nemen, namen Steff en Margaux het in deze aflevering op zondag 30 april in de vijfde proef op tegen Brecht en Cedric. De studenten maakten zo voor de eerste keer kans om een amulet te winnen. In de Wat Xieng Thong-tempel in Luang Prabang werden de zenuwen van de twee duo’s op de proef gesteld. Het opzet: het duo dat het best zijn hartslag onder controle kon houden tijdens een zensessie, won het amulet ter waarde van 2500 euro. Vooral Steff had het moeilijk om zijn zenuwen in bedwang te houden en dat resulteerde in een overwinning voor beste vrienden Brecht en Cedric. “Ik was kei teleurgesteld in mezelf. De proef lag mij echt helemaal niet”, vertelde Steff na afloop.