Thomas Timmermans is beste Belgische bartender 2019

Na een bloedstollende finale op 1 en 2 juli in de Nolet Distillery in Schiedam, werd Thomas Timmermans van Belroy’s Bijou in Antwerpen bekroond tot Belgische DIAGEO WORLD CLASS™ Bartender of the Year 2019 tijdens de Noord-Europese finale van de World Class Competition. 18 bartenders uit 6 verschillende landen namen het tegen elkaar op. Per land werd één winnaar verkozen. Thomas Timmermans treedt in de voetsporen van David Lebeer als beste bartender van België.

Ruben Patoor van Cafe Theatre in Gent, Sofian Vlaminck van Cocktails at Nine in Antwerpen en Thomas Timmermans van Belroy’s Bijou in Antwerpen vertegenwoordigden ons land in de finale. Het was echter Thomas Timmermans die tijdens de zenuwslopende finale het publiek en de driekoppige jury wist te overtuigen.

Naast het behalen van deze felbegeerde titel, is Thomas Timmermans nu ook deel van de World Class Family. Hij mag op 25 en 26 september naar Glasgow voor de internationale finale van de World Class Competition, waar bartenders van over de hele wereld meestrijden voor de titel van World Class Bartender of the Year 2019 Worldwide. Dan komen we te weten wie de Australische bartender Orlando Marzo zal opvolgen als ‘s werelds beste bartender.