TJOP’S en Meat & Griet in finale Mijn Pop-Uprestaurant

De jury heeft op donderdag 30 maart 2017 beslist welke twee duo’s naar Blankenberge mogen vertrekken. Het was een moeilijke beslissing met 4 duo’s die aan elkaar gewaagd zijn. De jury ging ook niet over één nacht ijs. Ze hielden rekeningen met de feedback van Luc Appermont en Bart Kaëll, met de cijfers én met de evolutie die de duo’s maakten sinds de opening van hun Pop-uprestaurant.

In Antwerpen wisten de BBQ-boys van TJOP’S hun ster te behouden en naast 4.000 euro geeft de ster ook recht op een ticket voor de finale in Blankenberge. In Kortrijk moest er een keuze gemaakt worden tussen een Limburgse ervaren chef én een beginnende kokkin met veel passie en goesting. Ook in Kortrijk moest de ster niet verhuizen en maken Yannick & Leena zich klaar voor een verhuis naar Blankenberge. Er heerste grote euforie bij Birger & Karel en Yannick & Leena terwijl tranen en teleurstelling de bovenhand namen bij MADAM P. in Antwerpen en Table’O in Kortrijk.

Karel en Birger kijken enorm uit naar de finale: “We zijn blij om naar ‘huis’ te kunnen. Naar Blankenberge, de kust, onze streek”. En ook Yannick en Leena kijken uit naar de grote verhuis: “Bring it on BBQ-boys! We hebben ongelooflijk veel zin in de finale in Blankenberge”.

Maar… toen alle dozen waren ingepakt en de deuren van de 4 pop-uprestaurant werden gesloten, bracht Evi Hanssen een verrassende boodschap over aan de kijker: “Ik heb nog een belangrijke mededeling”, klonk het. “In Blankenberge is er ruimte voorzien voor DRIE pop-ups. Dat wil dus zeggen dat er nog altijd iemand mee kan naar Blankenberge…”

De kijker zal volgende week donderdag 6 april 2017 weten wie de derde finalist wordt die TJOP’S en Meat & Griet zal vervoegen in Blankenberge.