Topservice gaat The Sky is the Limit achterna

Vanaf maandag 27 maart geven verschillende vakmensen die actief zijn in de (internationale) luxe-service ons een blik achter de schermen van de happy few in het gloednieuwe programma Topservice.

Negen weken lang nemen uiteenlopende persoonlijkheden de kijker mee op sleeptouw en tonen ze openhartig de ups, maar ook de downs van een leven in dienst van de allerrijksten. Eén voor één hebben deze vakmensen zich keihard naar de top geknokt, met vallen en opstaan en vooral met heel veel toewijding en passie. Ze ervaren hun job eerder als een drug of als een roeping en alleen het beste is goed genoeg. Ook al moeten ze daarvoor zelf veel opofferen. Maar net daarom staan deze dames en heren elk in hun vakgebied aan de wereldtop, en nu leert ook Vlaanderen hen beter kennen dankzij Topservice.

Toppers in hun vak

We vliegen mee met privé-stewardess Ellen. Het ene moment serveert ze haar baas oesters in zijn privéjet, het andere moment schrobt ze de toiletten op diezelfde privéjet. Het is dus zeker niet alleen maar luxe, en ze is bijna altijd onderweg en in de lucht.

Floral artist Tomas verheft een trouwpartij in het verre Indië tot een waar sprookje. Met zijn bloemencreaties creëert hij telkens weer een klein beetje magie.

You rang, my lord? Het hebben van een butler spreekt tot ieders verbeelding, maar zelf butler zijn? Of toch? Voor mijnheer Vermeulen in ieder geval wel. Hij richtte zijn eigen butlerschool op en leert de aspirant-butlers dat er bij het dekken van een tafel wel degelijk een meetlat aan bod komt.

De files beu? Erwin kan je misschien helpen met een ander vervoersmiddel. Hij is superjachtbouwer en neemt die job zeer serieus. Niet verwonderlijk als je weet dat zo een jacht al snel een kleine 60 miljoen dollar kost.

Passie versus persoonlijke offers

Hoe uiteenlopend hun diensten ook zijn, één ding hebben ze gemeen: stuk voor stuk blinken ze uit in hun vak en leven ze vol overgave en passie voor hun job. Het zijn opvallende persoonlijkheden die in dienst staan van de allerrijksten. Niets is hen teveel gevraagd. Slaap is overbodig, want als mijnheer en mevrouw Welgesteld iets willen dan krijgen ze het. En wel nu!

In ruil proeven ze van het goede leven. Verre landen, luxueuze jachten, villa’s en andere weelderige locaties vormen het decor voor hun werkzaamheden. Het is een bijzonder bestaan met nog een extra laagje goud on top, maar er is ook een keerzijde: ze moeten voortdurend een topservice leveren. En dat gaat ten koste van een persoonlijk leven.

Topservice: vanaf 27 maart elke maandag om 21.20 uur op Eén