Wereldlachdag

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd! Daarom vieren we zondag 6 mei Wereldlachdag. Glimlachen maakt gelukkig en de Belg is ook gelukkig met zijn glimlach. Dat blijkt uit een rondvraag van de Belgische social app Twoo bij 2100 Belgen. 1 op 5 Belgen (19%) vindt zijn glimlach namelijk het mooiste lichaamsdeel. Enkel de ogen doen het nog net iets beter (23%). Er bevinden zich ook heel wat Einsteins onder de Belgen: 17% vindt zijn brein het mooiste deel van zijn lichaam.

De Belg houdt van een goede lachbui en gaat dan ook op zoek naar een partner met een goed gevoel voor humor. Uit de rondvraag van Twoo bleek dat 58% van de Belgen humor een zeer belangrijke karaktereigenschap vindt.

Om welke mopjes lacht de Belg nu het meest? Spitsvondige grapjes staan met stip op één (70%). Sarcasme neemt een mooie tweede plaats in (19%), gevolgd door slapstick (10%).

Er worden ook enkele clichΓ©s bevestigd. Zo lachen mannen vaker om vuile moppen dan vrouwen (15% tegenover 9%). Ook racistische moppen worden beter gesmaakt door mannen (35%) dan vrouwen (23%).