YouTube Rewind: de populairste YouTube video’s in België in 2016

Adele Carpool Karaoke is de meest bekeken YouTube video in België in 2016. Het lijstje van 10 meest populaire video’s in ons land bestaat verder uit Golden Buzzer hoogtepunten uit Britain’s Got Talent, voetbalkunsten van Kevin De Bruyne, satire van Tegen De Sterren Op en Franse YouTube Creators.

Belgen en muziek, talentenjachten, voetbal en satire

Eind 2015 bracht Adele het album ‘25’ uit, wat ook dit jaar voor veel succes zorgde. Haar deelname aan het concept Carpool Karaoke ging de wereld rond en werd ook in België de meest bekeken YouTube video van 2016.

Belgen blijven ook fan van talentenjachten. Twee opvallende momenten uit Britain’s Got Talent, waarin juryleden op de Golden Buzzer drukken en de kandidaat rechtstreeks doorgaat naar de halve finale, halen de Belgische YouTube top 10: de dansende Storm Troopers en een 12-jarig meisje met opvallend zangtalent.

Op de derde plaats staat Belgisch voetbaltalent: Kevin De Bruyne moet het in de video afleggen tegen Ilyas Touba, de Belgische wereldkampioen Panna, een potje voetbal waarbij je één tegen één speelt en de bal door de benen van je tegenstander moet spelen om te winnen.

Ook de K3 hype haalt de YouTube Rewind 2016 top 10, zij het dan met een parodie. Tegen De Sterren Op toont een Kristel die de nieuwe K3-meisjes klaarstoomt en begeleidt, maar zelf niet zo goed afscheid kan nemen.

Grappige video’s van YouTube creators doen het goed

Maar liefst 5 video’s uit de Belgische top 10 zijn van Franse YouTube creators. De komische video’s van Norman en Cyprien halen telkens miljoenen views en zijn intussen vaste waarden geworden in ons land.  Vriendschap, vaders, Nintendo, Pokémon Go en zelfs YouTube vormen het onderwerp van grappige video’s die gesmaakt worden. Opvallend: de episode ‘CARTOUCHE’ van Cyprien duurt meer dan 20 minuten. Dit toont aan dat YouTube content steeds meer als TV-content geproduceerd en geconsumeerd wordt.

YouTube in België en de wereld: de cijfers

YouTube is erg populair. Dagelijks bezoeken meer dan 2,8 miljoen mensen in België het platform, wat van YouTube de 4de grootste ‘TV-zender’ in Vlaanderen maakt. In Wallonië prijkt YouTube zelfs op de derde plek. 60% van de mensen die via YouTube kijken zijn 35 jaar of ouder. 15- tot 29-jarigen kijken gemiddeld 36 minuten YouTube per dag, 30- tot 39-jarigen 22 minuten. Elke dag kijkt 33% van 15- tot 29-jarigen YouTube op hun smartphone*.

Wereldwijd heeft YouTube meer dan een miljard gebruikers, bijna een derde van alle mensen die het internet gebruiken. Dagelijks zijn ze goed voor honderden miljoenen gekeken video uren. Een het aantal bezoekers dat bovendien dagelijks naar YouTube surft, is met 40 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. YouTube is bij uitstek het kanaal om de doelgroep tussen en 18 en 49 jaar te bereiken. In de Verenigde Staten bereikt YouTube deze groep zelfs beter dan eender welke TV-zender. Gebruikers kijken waar en wat ze willen. En eens ze aan het kijken zijn geslagen, blijven ze plakken. De gemiddelde kijkduur per mobiele sessie bedraagt nu meer dan 40 minuten.

Dit zijn de top YouTube video’s voor België voor 2016:

1. The Late Late Show with James Corden – Adele Carpool Karaoke
2. Britain’s Got Talent – Boogie Storm make Simon’s dream come true! | Auditions Week 5 | Britain’s Got Talent 2016
3. ElitefreestyleTV – KEVIN DE BRUYNE vs. PANNA CHAMPION @ Orange event
4. CYPRIEN – LA CARTOUCHE
5. CYPRIEN – POKÉMON GO
6. VTM – Wij Zijn K3: Dansrepetitie | Tegen de Sterren Op | VTM
7. NORMAN – LES PAPAS
8. Britain’s Got Talent – Beau Dermott is Amanda Holden’s golden girl  | Week 1 Auditions | Britain’s Got Talent 2016
9. NORMAN feat NATOO – FRIENDZONE
10. CYPRIEN – LE PATRON DE YOUTUBE

Omdat YouTube ook bekend staat om de vele muziekvideo’s is er ook een top 10 van meest bekeken Youtube video’s in België. Fifth Harmony voert de lijst aan, gevolgd door de Seeb remix van ‘I Took A Pill in Ibiza’ van Mike Posner en de zomerhit ‘Cheap Thrills’ van Sia.

Hier is het volledige lijstje van meest bekeken muziekvideo’s op YouTube in België in 2016:

1. Fifth Harmony – Work from Home ft. Ty Dolla $ign
2. Mike Posner – I Took A Pill In Ibiza (Seeb Remix) (Explicit)
3. Sia – Cheap Thrills (Lyric Video) ft. Sean Paul
4. Calvin Harris – This Is What You Came For (Official Video) ft. Rihanna
5. Coldplay – Hymn For The Weekend (Official video)
6. Kendji Girac, Soprano – No Me Mirès Màs
7. Rihanna – Work (Explicit) ft. Drake
8. CAN’T STOP THE FEELING! (From DreamWorks Animation’s “Trolls”) (Official Video)
9. The Chainsmokers – Closer (Lyric) ft. Halsey
10. ZAYN – PILLOWTALK