‘Awake’ nu beschikbaar voor Xbox One, Playstation 4 & PC

SQUARE ENIX®, uitgever van bekroonde en goed verkopende videogame-franchises als FINAL FANTASY® en TOMB RAIDER®, heeft vandaag een emotionerende nieuwe video uitgebracht met echte mensen en hun echte, oprechte verhalen over vriendschap en liefde, om de lancering te vieren van LIFE IS STRANGE™: BEFORE THE STORM op Xbox One, PlayStation 4 en Windows pc.

De drie minuten durende video, getiteld “An Open Letter”, is gemaakt als weerspiegeling van de thema’s vriendschap, liefde en steun die een belangrijke rol spelen in de game.

In LIFE IS STRANGE: BEFORE THE STORM, ontwikkelen Chloe en Rachel een bijzondere band in de tijd die ze met elkaar doorbrengen. Bijna iedereen kan wel een persoon noemen die kenmerkend was voor een bijzondere tijd in zijn of haar leven. In sommige gevallen duren zulke relaties slechts een paar maanden, maar in andere gevallen wel tientallen jaren. Om de release van Episode One te vieren, nodigden we een kleine groep echte mensen uit om een open brief te schrijven aan die ene speciale persoon in hun leven…

Jon Brooke, Vice President voor Brand Marketing bij Square Enix: “Ik wilde de emotie en geest van Life is Strange vangen op een manier die je normaal niet ziet in reclames voor videogames. Als game durft deze titel echt iets anders te doen, draaiend om emoties waar videogames zelden om draaien. Ik ben heel blij met het resultaat. De game is ontworpen om ons eraan te herinneren dat het leven draait om relaties en dat een goede vriendschap alles kan veranderen. Ik hoop dat iedereen daar iets bij voelt.”

De mensen van creative agency Ralph hebben weken lang gesproken met koppels beste vrienden, vragend naar verhalen en inzichten over hoe hun vriendschap zelfs de zwaarste periodes had doorstaan.

“We namen met deze strategie een risico, en we hebben de emotie in de video alleen bereikt dankzij enkele buitengewone mensen die bereid waren hun harten voor de camera te openen,” verklaart Ralphs creative director Gregor Stevenson. “De rauwe intensiteit van hun reacties als ze de intiemste gedachten van hun beste vrienden lezen, stond ons vanaf het begin al voor ogen. En dat is wat we kregen. Het was ons doel om elke vriendschap op een meeslepende en inlevende manier te portretteren, daarbij de authenticiteit en uniekheid van de personages in de game weerspiegelend.”

LIFE IS STRANGE: BEFORE THE STORM is de volgende game in Square Enix’ bekroonde, multi-miljoenen verkopende, episodische franchise. De game speelt zich af in Arcadia Bay, drie jaren voor de gebeurtenissen in de eerste game in de serie. Spelers nemen de rol aan van Chloe Price, een 16-jarige rebelse meid die een onwaarschijnlijke vriendschap sluit met Rachel Amber, een knappe en populaire meid die in de wieg is gelegd voor succes. Wanneer Rachels wereld instort door een familiegeheim, kan ze gelukkig bij haar nieuwe vriendin terecht voor steun. Beide meiden geven elkaar de kracht om hun demonen te overwinnen.