Belgian Taz wint League of Legends

Zestien helden streden om eeuwige roem tijdens de allereerste Belgische editie van Red Bull Player One met GameForce als ultiem decor. League of Legends met een twist, geen teams die de strijd met elkaar aangaan maar wel harde 1-tegen-1 actie in de mid lane! Belgian Taz ging vandaag met de overwinning naar huis en een ticket naar de wereldfinale in Brazilië.

Na 4 online qualifiers en meer dan 300 deelnemers wisten 16 amateurspelers zich te plaatsen voor de eerste Belgische finale. Na een ganse dag spelen kwamen er uiteindelijk twee finalisten uit de bus. De onbekende Karol ‘Velon’ Dachowski uit Deurne die zich tot in de finale wist te knokken en Nicky ‘Belgian Taz’ Riat, voormalig speler van Brussels Guardians en huidig speler van Zeeman, dat momenteel actief is in ESL Proximus. Maar slechts één daarvan kon de ultieme winnaar zijn!

In de finale zagen we “Belgian Taz” de eerste wedstrijd winnen. Hij koos voor Syndra terwijl Velon voor Draven opteerde. De tweede wedstrijd had Taz het moeilijker en hij verloor dan ook met Neeko tegen een sterke Velon, die opnieuw voor Draven opteerde. In de derde wedstrijd kregen we een repeat van de eerste wedstrijd, waar “Belgian Taz” koos voor Syndra en “Velon” opnieuw opteerde voor Draven. Uiteindelijk wist Taz ook deze match te winnen. Voor het matchpunt ging het opnieuw tussen dezelfde champions en ook deze keer wist “Belgian Taz” te winnen, waardoor hij zich uiteindelijk tot winnaar kon kronen en naar Brazilië mag trekken.

Red Bull Player One is een fantastisch wereldwijd League of Legends 1v1 tornooi voor amateurspelers. Red Bull Player One ging in 2015 in Brazilië van start en is op vier jaar tijd uitgegroeid van een regionaal evenement tot een wereldwijd toernooi met meer dan 30.000 deelnemers.

WERELDFINALE

Belgian Taz mag op 30 november zijn League of Legends skills opnieuw tevoorschijn toveren tijdens de ultieme wereldfinale in Brazilië. Daar strijdt hij tegen 29 andere nationale winnaars voor de titel van wereldkampioen. Het is al de 5e editie van Red Bull Player One, maar de eerste keer dat er in België een tornooi wordt georganiseerd. Ook zal hij deelnemen aan het Red Bull Player One Bootcamp. Een week coaching door professionele spelers, die de nodige skills, strategieën en tactieken met hen zullen delen op optimaal onze Belgische driekleur te vertegenwoordigen op de Red Bull Player One wereldfinale!