Milestone kondigt Ride 4 aan

Milestone maakt bekend dat RIDE 4, het nieuwste deel in de geliefde motorrace-franchise, op 8 oktober 2020 zal verschijnen voor PlayStation®4, Xbox One en Windows pc/STEAM. Sinds de RIDE-franchise vijf jaar geleden werd gelanceerd is het al snel een referentiepunt geworden voor spelers van over de hele wereld die een realistische, authentieke motorrace-ervaring verlangen.

RIDE 4 biedt een visuele weergave van baanbrekend hoog niveau om authentieke, levensechte replica’s van de beroemdste motors ter wereld tot leven te wekken. Daarmee kunnen spelers naar hartenlust racen in de compleet vernieuwde Career-mode, die spelers laat deelnemen aan razendsnelle uitdagingen over de hele wereld, culminerend in de ultieme kampioenschappen met de krachtigste Sportbikes, inclusief een gloednieuwe Endurance-mode, de zwaarste uitdaging waar alleen de beste virtuele coureurs tegen opgewassen zijn. Deze nieuwe game-mode bood Milestone de kans om het realisme en de authenticiteit van de game naar een hoger niveau te tillen met dynamische lichteffecten en weersomstandigheden en Pit Stops voor het beheer van banden en brandstof. Om in de zwaarste competitie te kunnen zegevieren, moeten spelers nu dus ook strategisch denken!

EEN VISUEEL MEESTERWERK. De modellen van alle motors in RIDE 4 zijn vanaf de grond af opgebouwd met de meest geavanceerde technologieën en de originele CAD- en 3D-scans van de echte modellen, waardoor spelers kunnen racen met levensechte replica’s van de beroemdste motorfietsen, zelfs de zeldzaamste en meest exclusieve modellen. Alle details zijn zorgvuldig nagemaakt en precies zo als bij de echte motorfietsen. Zelfs de cockpit is een perfecte reproductie, zowel qua design als qua dynamische elementen. Spelers kunnen in realtime alle veranderingen op het dashboard volgen, inclusief snelheid, temperatuur, tractie… zelfs de oliefles trilt mee met de bewegingen van de motorfiets! RIDE 4 is met liefde gemaakt, door en voor motorliefhebbers.

Dankzij scans met lasers en drones zien de tracks er dit keer ook fraaier en realistischer uit dan ooit. Race over de hele wereld op authentieke reproducties van geliefde en wereldberoemde tracks en voel de adrenaline door je lichaam gieren!

EEN NIEUW SUCCESVERHAAL. RIDE 4 introduceert een nieuwe Career-mode die spelers vanaf het prille begin hun weg naar succes laat beheren. Spelers bepalen zelf hoe ze hun reis van plaatselijke naar internationale divisies willen plannen. Elke beslissing die ze maken is van invloed op hun carrière en kan toegang bieden tot speciale evenementen, races en uitdagingen voor een unieke game-ervaring! En om het allemaal nóg unieker te maken, krijgen spelers toegang tot diverse tools waarmee ze hun eigen motor en motorkleding kunnen maken en diverse mechanische onderdelen van hun motor kunnen aanpassen.

Het wordt niet makkelijk om in RIDE 4 de top te bereiken, want de tegenstanders zijn slimmer dan ooit dankzij Milestone’s eigen technologie genaamd A.N.N.A. Deze afkorting staat voor Artificial Neural Network Agent, en verwijst naar een revolutionaire kunstmatige intelligentie die is gebaseerd op neurale netwerken en de lat voor spelers hoger legt dan ooit met slimmere en snellere tegenstanders.

De multiplayer-mode maakt nu gebruik van eigen servers die de gameplay enorm soepel en bevredigend laten draaien, zodat spelers zich kunnen richten op waar het écht om draait: de overwinning!

Voor RIDE 4 heeft Milestone samengewerkt met twee van de beroemdste merken uit de motorracewereld, Yamaha Motor en Bridgestone. “Toen we de RIDE-franchise lanceerden was het ons voornaamste doel om een unieke IP te maken voor alle motorraceliefhebbers. Nu, vijf jaar later, bevestigen de waanzinnig realistische beelden, de diepgaande gameplay en de geweldige partners waar we mee samenwerken dat we de juist weg zijn ingeslagen om de ultieme race-ervaring op twee wielen te creëren,” zei Luisa Bixio, CEO van Milestone.