Nintendo Switch om te gamen onderweg

Met de lancering van het spelsysteem Nintendo Switch zijn spelers voor console-kwaliteit gaming niet langer gebonden aan de tv in de woonkamer. Want met de Nintendo Switch kunnen spelers waar, wanneer en met wie ze maar willen genieten van hun favoriete games. Het systeem is verkrijgbaar in twee versies: één met een set grijze Joy-Con-controllers en een versie met een neonblauwe en neonrode Joy-Con-controller.

De Nintendo Switch kan thuis worden aangesloten op tv, en transformeert direct in een handheld met een 6.2 inch HD-scherm. Het scherm biedt capacitieve multi-touchmogelijkheden voor ondersteunende games. De linker Joy-Con heeft een opnameknop die spelers kunnen gebruiken om screenshots te maken in de game, die ze vervolgens met vrienden kunnen delen op social media. De rechter Joy-Con voorziet in een NFC-aanraakpunt voor interactie met amiibo-figuurtjes, en een infrarood-bewegingscamera die afstand, vorm en beweging van nabije objecten kan herkennen in speciaal daarvoor ontworpen games. Beide Joy-Con ondersteunen bewegingsbesturing en bevatten een geavanceerde HD-trilfunctie. De apart verkochte Nintendo Switch-Pro-controller bevat ook al deze functies (behalve de infrarood-bewegingscamera) en heeft een meer traditionele vorm.

De Nintendo eShop, Nintendo’s online-winkel voor downloadbare games, is meteen bij de lancering al geopend. Zowel The Legend of Zelda: Breath of the Wild als 1-2-Switch zijn daar nu te koop als downloadbare games.

De Nintendo Switch wordt ondersteund door third party-uitgevers van wereldklasse, waaronder Activision Publishing Inc., Electronic Arts, Take-Two Interactive, Ubisoft, Warner Bros. Interactive Entertainment en grote Japanse uitgevers. Sommige uitgevers, zoals Bethesda Softworks, doen voor het eerst mee met Nintendo. Bij de lancering zijn al diverse games van third party-uitgevers beschikbaar, waaronder Skylanders Imaginators, Just Dance 2017 en Super Bomberman R. Daarnaast kunnen spelers uitkijken naar vele andere grote franchises die naar de Nintendo Switch komen, zoals EA SPORTS FIFA, The Elder Scrolls, NBA 2K, Minecraft, Street Fighter en Sonic the Hedgehog. Software voor de Nintendo Switch is niet regio gebonden.

De Nintendo Switch wordt geleverd inclusief het systeem, de Joy-Con (L)- en Joy-Con (R)- controllers, een Joy-Con-houder (waaraan je twee Joy-Con  kunt vastmaken, zodat je ze als één controller kunt gebruiken), een set Joy-Con-polsbandjes, een Nintendo Switch-houder (waar je het systeem in kunt zetten om hem met de tv te verbinden), een HDMI-kabel en een Nintendo Switch-voeding.