Virtual reality beleven in Gentse Dok Noord

Nog geen halfjaar nadat Telenet haar virtual reality-venue The Park opende aan de Belgiëlei in Antwerpen, staan de scharen alweer scherp om de lintjes van een gloednieuwe arena door te knippen. Sinds 12 november stap je ook in Dok Noord in Gent de sensationele en meeslepende wereld van Virtual Reality binnen en beleef je entertainment in een compleet nieuwe dimensie!

Dok Noord als ideale decor

Virtual reality is een hot topic, en dat vraagt vanzelfsprekend om een even trendy locatie. Met Dok Noord werd de ideale setting gevonden: een voormalig fabrieksterrein langs de Oude Dokken in Gent dat nieuw leven werd ingeblazen met een stijlvolle combinatie van industriële archeologie, moderne inrichting en eigentijdse activiteiten. Het ideale decor dus om free roam virtual reality te beleven!

Letterlijk binnentreden in een wereld van entertainment

Net zoals het Antwerpse The Park zal de Gentse arena ruimte bieden voor free roam virtual reality gaming. Daarbij wandelen de spelers helemaal vrij in een open ruimte. Talloze camera’s registreren elke beweging dankzij sensoren op de rugzak en het wapen dat elke speler draagt. De VR-bril projecteert daarbij een realistische omgeving direct en in 360° op het netvlies. Entertainment beleven krijgt op deze manier een compleet nieuwe invulling, want de bezoekers spelen zèlf de hoofdrol in het verhaal!

“De reacties van onze bezoekers zijn enorm positief”, zegt CEO van The Park Philippe De Schutter. “Die hoge mate van customer satisfaction valt op omdat we bezoekers regelmatig zien terugkomen en ze ook andere mensen meenemen die zo Virtual Reality ontdekken. Onze bezoekers zijn op die manier een van de belangrijkste redenen dat onze groei steeds versnelt. We besloten dus nu al uit te breiden naar Gent, en we hebben nog verdere ambities met The Park. Gent zal dus zeker niet de laatste expansie zijn.”

John “The Wizard” Porter

Samen met een nieuwe venue lanceert The Park ook meteen een nieuw spel. The Hallow katapulteert je trebuchetgewijs naar de donkere Middeleeuwen waar je oog in oog komt te staan met angstaanjagende schepsels en boosaardige creaties. Gewapend met kruisboog, dynamiet en tweeloop baan je jezelf een weg langs de vijanden, doorheen een adembenemend decor. Gelukkig kan je rekenen op wijze raad van de tovenaar die je helpt in je queeste. Die tovenaar klinkt je mogelijks bekend in de oren, want niemand minder dan Telenet-CEO John Porter leende zijn stem uit voor de voice-over van dit personage!

Ook in Antwerpen zullen bezoekers de wonderbaarlijke wereld van The Hallow kunnen betreden.