Virtual reality-game van De Mol

The Park lanceert een gloednieuwe virtual reality ervaring van De Mol. En dat is goed nieuws voor de vele fans van het populaire tv-programma die zo eindelijk ook zélf eens op zoek kunnen gaan naar de mol of misschien wel de geheime en felbegeerde rol van saboteur krijgen.

De enige echte doch virtuele Gilles De Coster schotelt – minimum vier en maximum vijf – spelers gedurende een half uur de meest uitdagende opdrachten voor in het prachtige en gevarieerde Nieuw-Zeeland. Een museum beroven, helikoptervlucht meemaken of in een ravijn springen: opdrachten die zo in De Mol kunnen voorkomen.

De VR-ervaring werd ontwikkeld door The Park in samenwerking met twee zeer ervaren De Mol-makers van Woestijnvis. Joren Creylman en Jeroen Mertens mochten de voorbije maanden hun creativiteit botvieren op een virtuele zoektocht naar de saboteur.

Het spel is beschikbaar in de pop-up locatie in Blankenberge en vanaf 2 juli in alle locaties van The Park (Antwerpen, Hasselt, Brussel, Kortrijk, Gent). Je beleeft de VR-ervaring met 4 tot 5 vrienden. Net zoals de andere ervaringen in The Park, gaat het om een free-roam VR concept waarbij spelers vrij bewegen in een ruimte, zonder vast te zitten aan specifieke omkadering of bedrading. Als speler wandel je, met VR-bril en rugzak met sensoren, een wereld van ‘De Mol’ binnen. Gilles De Coster duidt heimelijk aan wie de mol is, waarna de opdrachten in een visueel schouwspel van start gaan. Wie ontmaskert de mol? Wie valt af? Het spel is een combinatie van actie, quizzen, behendigheid en lef.

De Mol’ is het vierde eigen spel van The Park, en zet daarmee voor het eerst ook volop in op families.