Xbox One X nu verkrijgbaar

De wereldwijde introductie van Xbox One X, de krachtigste console ooit, markeert een nieuw tijdperk met overweldigende 4K-ervaringen voor games en entertainment. Xbox One X heeft 40% meer vermogen dan elke andere console, zodat gamers het beste uit hun games kunnen halen. Bovendien zijn bij de introductie van de Xbox One X al meer dan 1300 games speelbaar, het grootste gamesaanbod uit de geschiedenis van Xbox. Daaronder bevinden zich meer dan 220 exclusieve games en meer dan 70 Xbox One X Enhanced-titels, zoals Super Lucky’s Tale, FIFA 18, Assassin’s Creed Origins, en Middle-earth: Shadow of War. Ook bekroonde exclusieve Xbox One-games als Forza Motorsport 7 en Cuphead zijn nu speelbaar op Xbox One X. Gamers kunnen binnenkort nog veel meer verwachten. Zo verschijnt op 12 december 2017 de eerste consoleversie van PlayerUnknown’s Battlegrounds, de populairste game van het moment, exclusief voor Xbox One.

“Met Xbox One X bieden we gameontwikkelaars het krachtigste platform om hun visie tot leven te laten komen, en gamers de beste console om games uit het verleden, heden en toekomst op te spelen”, aldus Phil Spencer, Head of Gaming bij Microsoft Corp. “Gamers profiteren van alle voordelen van de krachtigste console ooit en hebben toegang tot het grootste gamesaanbod ooit in de geschiedenis van Xbox – meer dan 1300 titels en meer dan 220 exclusives.”

Microsoft zag een ongelooflijk groot aantal reserveringen voor Xbox One X. Ook voor de feestdagen verwacht het bedrijf een grote vraag naar de nieuwe console. Overal ter wereld wordt gamers aangeraden om de nieuwe console snel te kopen, voordat hij is uitverkocht.

De grootste wereldwijde introductie van een Xbox-console ooit

Over de hele wereld was het een drukte van belang bij speciale Xbox-events ter gelegenheid van de langverwachte lancering van Xbox One X. De evenementen waren vanuit de Mixer NYC Studio live te volgen via Mixer, Xbox.com, Twitch en Facebook Live. Hieronder staan enkele hoogtepunten:

Geïnspireerd door de nieuwe Xbox-racegame Forza Motorsport 7 werd ’s werelds eerste Xbox One X in Nieuw-Zeeland afgeleverd in de snelste superwagen van het land.
In Australië opende Xbox de deuren van de Xbox Stay N’ Play. In deze winkel, gesitueerd in Pirrama Park, konden gamers de console uitproberen tegen de achtergrond van de beroemde skyline van Sydney.
In Duitsland behaalde Xbox een nieuw wereldrecord voor ’s werelds grootste unboxing met het uitpakken van een gigantische Xbox One X op de internationale luchthaven van München. In Berlijn hadden meer dan 700 fans zich verzameld voor het grootste 4K-theaterscherm van de stad om de introductie van de console te vieren.
In de periode tot lancering heeft Xbox Live Sessions, een interactieve, fan-gefocuste livestream op Mixer, celebrities uitgenodigd om hun favoriete games op Xbox One X te spelen, waaronder Chris Evans, James Corden, DJ Khaled en Chandler Riggs.
In het Verenigd Koninkrijk deden enkele van de grootste content-ontwikkelaars en speciale gasten mee aan een veertien uur durende Xbox-livestream vanuit het Xbox One X Apartment in Londen.
In Frankrijk stemden duizenden fans af op een acht uur durende Mixer-livestream over de activiteiten in Parijs rond de introductie van Xbox One X. Het bekende warenhuis Fnac Champs Elysées ging voor de gelegenheid zelfs om middernacht open.
In Mexico-Stad werd in samenwerking met Game Planet een waanzinnig nachtelijk Xbox One X-evenement georganiseerd. Hier vierden honderden Mexicaanse fans de officiële introductie van de langverwachte console.
Wereldwijd stonden enthousiaste fans al meer dan 24 uur voor de release in de rij bij Microsoft Stores, waaronder de grootste op Fifth Avenue in New York. Ze wilden een Xbox One X bemachtigen voordat de console was uitverkocht.

In tal van andere landen waar de Xbox One uitkomt, werden vergelijkbare, spectaculaire evenementen georganiseerd. Xbox One X is nu beschikbaar in 35 landen over de hele wereld: Australië, België, Canada, China, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Hongkong, Ierland, Israël, Italië, Japan, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Rusland, Saudi-Arabië, Slowakije, Spanje, Taiwan, Tsjechië, Turkije, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland.

De kracht van Xbox One X

De krachtige Xbox One X is speciaal gemaakt voor echte 4K-gaming. De ingebouwde 4K-resolutie, High Dynamic Range en Wide Color Gamut zorgen voor een grafische kwaliteit die door geen enkele andere console wordt geëvenaard. Bestaande Xbox One-games spelen nog beter met mooiere textures, verbeterde framerates en snellere laadtijden, zelfs op een 1080p-tv. Xbox One X is ook het enige consumentenapparaat ter wereld met al volgende toepassingen: 4K-ondersteuning voor de allerbeste games, een ingebouwde 4K Ultra HD Blu-ray-speler, 4K-streaming, High Dynamic Range voor games en video, en audio van topkwaliteit met Dolby Atmos-ondersteuning voor een extra ruimtelijk geluid. Dankzij de vakkundige constructie van de hardware is Xbox One X niet alleen de krachtigste console ooit, maar ook de kleinste en veelzijdigste Xbox tot nu toe.

Xbox One X Enhanced

Met de introductie van Xbox One X krijgen meer dan 50 populaire Xbox One-games gratis updates in het kader van het Xbox One X Enhanced-programma, met meer dan 70 games in totaal in de eerste week. Games uit dit programma zijn verbeterd of specifiek ontwikkeld om optimaal te profiteren van het vermogen en de 4K UHD- en HDR-mogelijkheden van de krachtigste console ooit. Meer dan 160 nieuwe en bestaande games worden verbeterd om de kracht van Xbox One X volledig te benutten, waaronder Forza Motorsport 7, Super Lucky’s Tale, Middle-earth: Shadow of War, Assassin’s Creed Origins, Halo Wars 2, Gears of War 4, Halo 5: Guardians, Minecraft, FIFA 18, Final Fantasy XV en Star Wars Battlefront II. Later verschijnen nog meer titels, zoals PlayerUnknown’s Battlegrounds, waarvan de consoleversie op 12 december 2017 exclusief wordt uitgebracht als onderdeel van het Xbox Game Preview-programma. Ga voor meer informatie over het Xbox One X Enhanced-programma naar https://www.xbox.com/enhanced.

Xbox One-consoles

Xbox One X is het nieuwste lid van de Xbox One-familie, waar ook Xbox One S toe behoort. Alleen op Xbox One kunnen gamers genieten van de beste nieuwe games én de mooiste games uit de bestaande Xbox-collectie, met meer dan 1300 Xbox One-games en meer dan 220 exclusieve titels die speelbaar zijn op alle Xbox One-consoles. Bovendien zijn alle Xbox One-accessoires compatibel met alle consoles.

Met zowel Xbox One X als Xbox One S kunnen gamers genieten van de exclusieve functies van het Xbox-platform:

Xbox Live, het snelste en meest betrouwbare multiplayernetwerk1.
4K UHD Blu-ray, 4K-streaming en gamen in 4K.
Xbox Game Pass, een maandelijks lidmaatschap met onbeperkte toegang tot meer dan honderd games.

Ga voor meer informatie over Xbox One, Xbox One-games en het laatste Xbox-nieuws naar https://news.xbox.com.