5 simpele tips om jouw tuin summerproof te maken

Met de warme temperaturen van de afgelopen dagen is het erg belangrijk om jouw tuin goed te onderhouden. Want met de zomervakantie in het verschiet willen we toch volop kunnen genieten van het mooie weer in een verzorgde en gezellige tuin. Robomow, wereldspeler op het gebied van robotgrasmaaiers, geeft daarom enkele nuttige tips om jouw tuin in een mum van tijd klaar te maken voor de ideale zomer.

1. Geef je gazon een zomerse coupe

Na enkele warme dagen kan het al eens voorvallen dat het gras er dor en verdroogd uitziet. Zorg daarom dat je jouw gazon regelmatig maait zodat het weer fris oogt. De ideale hoogte van het gras in de zomer is maximaal 4,5 centimeter. Geen tijd om zelf het gras af te rijden? Een robotgrasmaaier doet het werk in jouw plaats. Het bespaart je heel wat tijd en bovendien kan je gemakkelijk de gewenste maaihoogte instellen.

2. Zorg voor (natuurlijke) bemesting

De zomerperiode is het ideale moment om gras bij te zaaien. Door enkele zaadjes op de kale plekken in je tuin te strooien, zal je gras snel weer bijgroeien. Let wel, als je net bemest hebt, doe je er goed aan om je gazon een week te laten rusten en niet te maaien. Op die manier doen de meststoffen het best hun werk.

3. Laat onkruid geen spelbreker zijn

Bij hoge temperaturen schiet onkruid vaak snel de hoogte in. Je kan kiezen voor de klassieke, handmatige methode, maar dan moet je wel zorgvuldig te werk gaan. Wied daarom het onkruid grondig tot op de wortel uit de grond. Opnieuw kan ook hier een robotgrasmaaier een helpende hand zijn. Die mulcht immers het gras waardoor de grasmat als het ware zichzelf bemest. Daardoor krijgt onkruid veel minder de kans zich te verspreiden.

4. Verticu-wat?

Verticuteren. Zo verwijder je ongewenst mos in de tuin. Afhankelijk van de staat van je gazon, verticuteer je best één à twee keer per jaar. Dit kan één keer vlak voor en één keer vlak na de zomer. Het gras heeft daarna ruimte om te groeien en zal gezonder ogen.

5. Hou een oogje in het zeil

Werp af en toe een blik in de tuin om te kijken of je nog ergens kan bijsturen, want een verzorgde tuin moet ook doorheen de zomer natuurlijk goed verzorgd worden. Denk aan voldoende water, bemesting of een extra maaibeurt. Indien je er toch niet aan toe komt, kan je wederom beroep doen op een robotgrasmaaier. Je kan namelijk hun maaibeurten instellen en ze vinden zelf hun weg naar het basisstation terug. Je hoeft er dus nauwelijks naar om te kijken.

Nu jouw tuin volledig opgefrist is, kan je volop genieten van een heerlijke zomer. Tijd om vrienden, familie of buren nog eens uit te nodigen voor een barbecue of een tuinfeest.