Alpenspecialiteiten bij La Calèche in Chamonix

Tartiflette au Reblochon de Savoie, raclette au couteau fumée au feu de bois, fondue Savoyarde aux trois fromage, pierre chaude aux trois viandes of gratin Dauphinois. Het zijn stuk voor stuk typische gerechten die je op de kaart kan vinden tijdens je wintersportvakantie. Gelukkig kan je ook van deze regionale specialiteiten proeven in de zomer. Zoals in restaurant La Calèche in Chamonix – Mont-Blanc in de Franse Alpen.

Is dit nu een museum of een restaurant? Deze vraag stel je jezelf als je La Calèche in het centrum van Chamonix binnenkomt. Skilatten uit de vorige eeuw, een bobslee uit de winterspelen van 1924, potten en pannen uit grootmoeders tijd, oude boeken, … Je kijkt je ogen uit. Sinds het ontstaan van La Calèche in 1946 dankzij pépé Luc is het restaurant steeds in handen gebleven van dezelfde familie.

Op de menukaart vind je voor ieder wat wils. Vlees, vis, slaatjes, … Maar als je naar La Calèche gaat kies je gegarandeerd voor één van hun specialiteiten uit de Savoie: tartiflette, raclette of fondue. Overheerlijk in combinatie met een lokale kaas, charcuterie uit de streek en een aangepaste wijn. Wist je trouwens dat je ook welkom bent voor de organisatie van je eigen event, seminarie, gala-avond of huwelijk. Daarnaast beschikt La Calèche ook over een eigen traiteurdienst. Het adres? Rue du Dr Paccard 18 in Chamonix – Mont-Blanc, Frankrijk.