Ashgabat duurste stad ter wereld

Niet Hongkong maar Ashgabat in Turkmenistan is de duurste stad voor expats. Dat blijkt uit de jaarlijkse ‘Cost of Living’ survey van de HR-expert Mercer. Brussel, de enige Belgische stad in de lijst, klimt naar plaats 53, komende van 78.

Elk jaar maakt de wereldwijde HR-expert Mercer de ‘Cost of Living’ ranking op, om multinationals en overheden te helpen bij het bepalen van vergoedingen voor expats. In de ranking van 2021 doet Ashgabat haasje-over met Hongkong, dat nu de tweede plaats bekleedt. Opvallende nieuwkomer op de 3e plaats is Beiroet, dat liefst 42 plaatsen stijgt als gevolg van een driedubbele klap. Tokio (4) en Zürich (5) vervolledigen de top 5.

Ook in de top 20 zijn er enkele verrassingen. Weliswaar blijft Azië met klassiekers als Singapore (7), Shanghai (6), Peking (9) en Seoul (11) sterk vertegenwoordigd, naast de Europese vaste waarden Geneve (8), Bern (10) en Londen (18). New York tuimelt dan weer naar plaats 14 komende van 6, en Libreville (Gabon) komt de top 20 binnen op 20, komende van plaats 33. De goedkoopste steden voor expats zijn Tbilisi (207), Lusaka (208), en Bishkek (209).