Bar-Barista: Mobiele koffiebar in originele Piaggio

Bar-Barista is de prachtige mobiele espressobar van Belgisch koffieliefhebber Tom Cools. De gepassioneerde Belg besloot twee jaar geleden zijn vaste job op te geven om van zijn grote passie ‘koffie’ zijn job te maken. Om de kneepjes van het vak te leren, volgde Tom Cools gedurende twee jaar verschillende opleidingen.

Bar-Barista is zonder twijfel een van de betere en mooiste espressobars van België. Bovendien is het dé enige mobiele bar in België met uitklapbare bar die zitplaats biedt aan zes klanten.

Om zijn droom te verwezenlijken, liet barista Tom een originele Piaggio Ape ombouwen. Een Italiaanse pick-up truck die in vijf maanden tijd volledig op maatwerk ontworpen en omgetoverd werd tot de magnifieke mobiele espressobar die Bar-Barista nu is. Een 100% uniek exemplaar in zijn genre.

De coffeetruck garandeert een toffe sfeer, unieke beleving en uiteraard overheerlijke koffie. Voor zijn koffiebonen werkt Bar-Barista samen met koffiebranderij Cuperus.

Bar-Barista biedt het grootste koffiemenu in België aan, met klassiekers als een traditionele espresso, allerhande soorten koffie met verse melk, varianten op de populaire cappuccino en latte macchiato tot zelfs koffie cocktails, zoals een Espresso Martini in Martini glas – een ijskoude koffiecocktail op basis van wodka, Kahlua, suiker en espresso. Hij verkoopt ook een kleine selectie aan sterkedranken, zoals cognac, rum, whisky en advocaat maar enkel de beste dranken.

Geen koffieliefhebber? No worries! Ook dan heeft Bar-Barista heel wat lekkers in petto. Probeer zeker eens de lekkere thee (verse muntthee, earl grey, kamille, gember, citroen), warme chocolademelk of, wie weet, een koffiecocktail voor als het wat meer mag zijn. In combinatie met een heerlijk stukje chocoladetruffel, citroencake of gebak, afkomstig uit een van de beste patisserieën van België –Patissier Le Bleu – bij wijze van ontbijt of tussendoortje!

Prijs voor een heerlijke koffie bij Bar-Barista varieert tussen de €2,5 voor een traditionele koffie tot €4 voor een specialer exemplaar.

Bar-Barista doet vooral festivals en foodtruck festivals, maar kan ook ingehuurd worden voor privé- of bedrijfsfeesten. Binnenkort kan je bij Bar-Barista ook terecht voor toffe barista en latte art workshops.