Cointreau viert 170 jaar cocktailkunst

Het Huis Cointreau viert 170 jaar cocktailkunst en vertrouwt Vincent Darré het ontwerp van zijn beperkte verjaardagseditie toe. De buitengewone Franse binnenhuisontwerper combineert stijlen en periodes op zijn typische elegante manier. Ook de iconische Cointreau-fles krijgt onder zijn handen een aparte look met drie originele taferelen waarop de geschiedenis van het Huis Cointreau, de dualiteit van de sinaasappellikeur en het moment waarop men van de cocktail geniet uitgebeeld worden.

Wie anders dan de getalenteerde ontwerper Vincent Darré, die als geen ander de Franse chic en creativiteit belichaamt, kan gestalte geven aan de doortastendheid en het intellect van Édouard Cointreau, de vader van de sinaasappellikeur, en aan het 170-jarige bestaan van het merk?

Vincent Darré, de Édouard Cointreau van de moderne tijden

De verrassend moderne, iconische Cointreau-fles heeft een hoog signatuurgehalte en een aantal bijzondere kenmerken. Édouard Cointreau opteerde indertijd voor een sobere fles met vier zijden als verwijzing naar de vier ingrediënten van de inhoud – een distillaat van essence van sinaasappelschillen, water, alcohol en suiker – en voor amberkleurig glas dat de transparantie van de likeur nog even geheim houdt tot de drank wordt uitgeschonken.

In een eenvoudige en soepele beweging vertelt Vincent Darré op subtiele wijze de geschiedenis van het Huis Cointreau. We zien twee, naar elkaar gekeerde gezichten in profiel die de vorm van de fles schetsen. Het zijn de afbeeldingen van Édouard en Louisa Cointreau, het koppel dat nauw samenwerkte om van Cointreau een modern en vooruitstrevend Huis te maken. Zon en maan ontmoeten elkaar en suggereren het einde van de dag, het ideale moment om van een cocktail te genieten. De hoofdkleuren zijn oranje en blauw, al sinds het ontstaan de signatuurkleuren van het Huis Cointreau.