Cyclo Club Marcel

Dit najaar voegt ZEB weer een fantastische Cyclo Club Marcel-collectie toe aan hun palmares. De outfits blijven ook dit seizoen weer onklopbaar met hun dikke vette knipogen naar het wielerjargon, vintage prints en stoere patronen. Als je hiervan niet en danseuse naar een ZEB-winkel vertrekt, weten we het ook niet meer!

Ook dit najaar krijg je jus in de benen bij het zien van Cyclo Club Marcel in de ZEB-winkelrekken. Velen grepen de afgelopen maanden meteen naar hun koersfiets om af en toe te ontsnappen aan de realiteit én om gewoon vollen tuub te genieten van de vrijheid , en dat is waar deze collectie helemaal om draait, zoals een wiel om zijn as!

Het T-shirt met de quote “the great escape” en de geweldige retro-tekening van de Britse artiest David Sparshott zijn hier dan ook een fantastische weerspiegeling van. Verder bevat de collectie nog heel wat verwijzingen naar de Vlaamse hellingen en heuvels (want zeg nu zelf: Vlaanderen is hét perfecte vakantieland voor elke wielertoerist) en franke quotes zoals “summit, f*ck it” en “cycling is the most stupid sport said no one ever”.

Zowel de coureurs als de connaisseurs komen weer aan hun trekken dit seizoen bij ZEB. Of je nu zelf graag op jouw stalen ros kruipt of ze liever bewondert op tv, de Cyclo Club Marcel-collectie bevat (pelo)tonnen verwijzingen naar het wielerjargon en nostalgische vintage tekeningen van wielrenners en -klakskes die iedereen wel weet te appreciëren. Zeker met het wielerseizoen dat nu à bloc op gang is!

Vergeet de bolletjestrui maar even dit seizoen, want de velo- en streepjestruien zijn waar het nu om draait! Deze collectie bevat twee truien: een navy sweater met bruine strepen aan de mouwen en een bruine trui met in het groot het woord “VELO” op. Deze twee kleuren, samen met het klassieke wit en twee varianten op groen zijn dan ook de koptrekkers van deze collectie.

Naast speelse verwijzingen naar het wielertaaltje, zoals “vals plat” in het groot op een T-shirt, zie je ook weer wat knipogen naar filmklassiekers. Zo heb je een tekening van een groepje wielrenners op een T-shirt met daarboven “GoodFellas” in het befaamde lettertype. Wat nieuw is dit seizoen, zijn de all-over-patronen en grote prints die het volledige T-shirt inpalmen. Deze zullen ongetwijfeld ook heel wat supporters krijgen!

Zou het een Cyclo Club Marcel-collectie zijn zonder de iconische Bioracer outfit? Mais non! Deze comfortabele tenue bestaat uit lycra, naadloze zeem en ritsen met ‘lock-functie’ en zit als gegoten bij elke wielerfanaat. Allez, allez, roulez!

Ook voor deze collectie werden vooral organische stoffen gebruikt. Alle katoenen T-shirts van Cyclo Club Marcel werden geproduceerd uit biologisch katoen en geproduceerd zonder chemische bestrijdingsmiddelen zoals pesticiden en insecticiden. Hoe kan Cyclo Club Marcel nu niet de favoriet van elke Flandrien worden?

Dit voorjaar werd er een serieuze stok in de wielen van de Cyclo Club Marcel Tour gestoken. Maar uitstel is geen afstel, al zeker niet in de koers! Daarom zal Le Tour in 2021 op zaterdag 8 mei doorgaan in de Vlaamse Ardennen. Starten en eindigen doen ze bij brouwerij De Brabandere waar het bier de Kwaremont gebrouwen wordt. Een route langs de Oude Kwaremont is dus een absolute must. Je kan weer kiezen tussen een lus van 100 km of 70 km in 3 pelotons van 100 coureurs. Schiet dus maar in vitesse, want het kan wel eens snel gaan!

Inschrijven kan via: www.zeb.be/letour