De Valentijnsgeheimen van de Belgische Bedriegers

Een onthullende studie in de diepe, donkerste geheimen van vreemdgaande partners, heeft onthuld welke excuses het meest gebruikt worden op Valentijnsdag. Bijna één vierde van de actieve bedriegers in België is van plan om tijd te spenderen met zowel hun lover als hun vaste partner op de meest romantische dag van het jaar.

De enquête, uitgevoerd door Victoria Milan, een dating site voor getrouwde en gebonden mensen op zoek naar een affaire, bevroeg 5907 mannelijke en vrouwelijke leden van hun website, uit 19 landen. Eventjes die handboeien, smeltende chocolade en champagne achterwege gelaten, beantwoordden ze een reeks vragen over wie prioriteit krijgt op Valentijn, en waarom.

Overwerken, een recent gedumpte vriend of ziek familielid bezoeken, op zoek gaan naar een geheim geschenkje voor Valentijn of naar de gym gaan zijn de top 5 meest gebruikte excuses bij de Nederlandse bedriegers op 14 februari.

Het meest populaire excuus die gebruikt wordt bij de vrouwen op Valentijn is overwerken, en wordt gebruikt bij 58% van de vrouwen en 41% bij de mannen. Het perfecte excuus om te gebruiken bij hun vaste partner, misschien zelfs wat schuld of medelijden uitlokkend, en zo geven ze bedrieger vrij spel om te verdwijnen en wat quality time te spenderen met hun lover zonder enige problemen. De realiteit is dat slechts 32% van de vrouwen en 47% van de mannen effectief moesten overwerken op Valentijnsdag.

Het tweede meest gebruikte excuus is het bezoeken van een eenzame vriend die net werd gedumpt, een klassiek excuus die wordt gebruikt door 21% van de vrouwen, maar slechts 15% van de mannen. In werkelijkheid heeft 11% van de vrouwen effectief een eenzame vriend bezocht, ten op zichte van een iets hoger 13% bij de mannen.

Het derde meest gebruikte excuus is naar de gym gaan bij vrouwen terwijl het wel het meest populaire excuus is bij de mannen. Elf procent van de vrouwen en 27% van de mannen geloven dat dit een waterdicht excuus is om er even vanonder te muizen voor een romantisch afspraakje. Maar in werkelijkheid heeft 25% van de vrouwen effectief moeten overwerken op Valentijnsdag, terwijl 44% van de mannen echt moest nablijven.

Het minst populaire excuus is het bezoeken van een ziek familielid, met een schrale 5% van de vrouwen en 6% van de mannelijke bedriegers. Zij geloven dat het een sterk excuus die hun partner niets doet vermoeden, om zo toch even met hun lover te kunnen afspreken.

Oprichter en CEO van Victoria Milan, Sigurd Vedal, zei dat de resultaten aantoonden dat hoewel de excuses verschillen, toch vele bedriegers zowel Valentijnsdag willen spenderen met hun vaste partner als met hun minnaar of minnares.

“De relatie die een bedrieger heeft met zijn vaste partner is zeker helemaal verschillend van de relatie die ze hebben met hun lover, hoewel er nog steeds veel gevoelens in betrokken zijn. Bedriegers zullen een keuze moeten maken op Valentijnsdag, maar velen onder hen willen tijd spenderen met hun lover én hun partner met behulp van een leugentje om bestwil”, zei Mr. Vidal.