De Wereld rond met 80-jarigen

Acht energieke 80-jarigen pakken hun koffers voor de indrukwekkendste reis van hun leven. Vanaf donderdag 31 januari trekken ze samen met Olga Leyers en Sieg De Doncker van de ene adembenemende bestemming naar de andere in het nieuwe VTM-programma De Wereld Rond met 80-jarigen. Hun eerste halte wordt Dallas, gevolgd door Mexico, IJsland, Dubai, Zuid-Afrika, Bangkok, Mongolië en Japan. Op elke bestemming krijgt één van hen een onvergetelijke verrassing voorgeschoteld.

“Ik heb mijn tanden ingeplakt, want ik denk dat ik vaak met open mond zal staan”, lacht de enthousiaste Adi (83, Oostende) voor haar vertrek. Zij stapt net zoals Vital (82) uit Gent en Aureel (82) uit Houthulst voor het eerst in haar leven op een vliegtuig. “Het is alsof je in de hemel bent”, weet Mariette (79, Lokeren). De 78-jarige Willy uit Mol is de benjamin van de groep, de 85-jarige René uit Velm de senior. Voormalig mannequin Amanda (84, Kapellen) en truckchauffeur Elise (84, Rumst), voor wie de reis naar Dallas extra bijzonder wordt, vervolledigen het gezelschap.

Nadat de koffers zijn gepakt, de to do-lijstjes zijn afgevinkt en het rantsoen voor het thuisfront is ingeslagen, is iedereen klaar om het vliegtuig op te gaan. Bestemming onbekend. De verrassing is dan ook groot als de groep na een vlucht van 12 uur voet aan grond zet in Dallas, Texas. Daar kan de ontdekkingstocht beginnen, zowel van het luxehotel als van de grote stad en de cultuur. De eerste halte belooft een trip down memory lane te worden, met een bezoek aan de legendarische set van de tv-reeks Dallas en aan de plek waar president John F. Kennedy werd vermoord.

Wat de 80-jarigen niet weten is dat er in elk land nog een bijzondere verrassing is weggelegd voor één van hen. In Dallas is die eer weggelegd voor Elise. Zij is amper 1m50 groot, maar stond haar hele leven haar mannetje als truckchauffeur. Ze was zelfs de 2de vrouwelijke truckchauffeur in ons land. Elise houdt van alles wat groot is en 4 wielen heeft. Een ritje maken in een monstertruck is één van haar grote dromen. In Dallas mag ze samen met Sieg plaatsnemen aan het stuur van de reusachtige ‘Punisher’…

Vlogger René deelt elke week exclusieve beelden in René TV

René mag dan wel de senior van de groep zijn, de technologie van vandaag schrikt hem niet af. Zo maakt hij in zijn vrije tijd vaak “Powerpunten”, ook wel Powerpoints, en legt hij bijzondere gebeurtenissen graag vast met zijn videocamera. Speciaal voor De Wereld Rond met 80-jarigen hield René een vlog bij van de wereldreis die hij mocht maken. Bij elke bijzondere gebeurtenis filmde hij vanop de eerste rij en polste hij naar reacties en emoties. Die ongeziene beelden deelt hij wekelijks in René TV, de vlog die na elke aflevering te zien is via vtm.be.