Deel je tuin voor een barbecue

De grote vakantie staat voor de deur en dat betekent naar jaarlijkse traditie het startschot voor het barbecueseizoen. Zeker wanneer er mooi weer voorspeld wordt. Elk jaar opnieuw pieken de social media met likes, shares en comments op de grote aantallen (foto)posts over hoe we massaal aan de barbecue gaan. Maar wat als je geen tuin hebt? Devos Lemmens lanceert de “Hoffelijke Zomer”: een uniek concept dat Belgen hun tuin laat delen met de landgenoten die geen tuin hebben om te barbecueën. Het volstaat om je tuin te delen – of een beschikbare tuin te zoeken in je buurt. Je kan zelfs een openbare barbecueplek zoeken via de platform devoslemmens.be.

“Er is niets beter dan een barbecue met vrienden, familie of zelfs je buren”, zegt Lies Eeckman, Marketing Director van Continental Foods België. “Aangezien niet iedereen de luxe heeft om thuis te kunnen barbecueën, willen we samen op zoek gaan naar een oplossing die ons allemaal dichter bij elkaar brengt. Via De Hoffelijke Zomer kan je op zoek naar een beschikbare barbecueplek in je buurt – bij een hoffelijke buur, of in een stadspark dat daarvoor uitgerust is. Devos Lemmens geeft nog een extra duwtje in de rug door de sausjes te voorzien!”

Jij zorgt voor het vlees, wij voor de sausjes

Devos Lemmens sloeg de handen in mekaar met Campr – een online platform waarin je op zoek kan naar een tuin om in te kamperen en vormde het platform om tot een barbecuezoekmachine. Wie helaas geen tuin heeft om te barbecueën, kan via de website van Devos Lemmens (www.devoslemmens.be) op zoek naar de tuin van een hoffelijke buurman of –vrouw om daar te barbecueën. Natuurlijk kan je op de site ook terecht om jouw tuin ter beschikking te stellen voor een barbecue.

“Barbecueën in je eigen tuin met familie of vrienden is zeer gezellig”, vult Lies aan. “Maar je kan ook gerust een stapje verder gaan door je straat om te bouwen tot heus buurtfeest. Schrijf je in op devoslemmens.be, laat ons weten waar jouw barbecue staat en wie weet sturen we een BBQ-team op de baan om hoffelijke buren te belonen met de juiste sausjes voor de barbecue. Zo kan iedereen volop genieten van de zomerse sfeer.”

Allemaal rond de barbecue

De Belg is een rasechte barbecueën. Uit een analyse van de Belgische zoektrends over barbecue (of “BBQ”) constateerde België’s oudste sausmerk dat Wallonië meer de mond vol hebben van barbecueën. Bijna de helft (45%) van alle zoekacties rond barbecueën komt uit Wallonië. Brussel en Vlaanderen scoren ongeveer gelijk met 29% en 26%.