Er staat geen rem op Remco

Amper 20 is hij, maar nu al een wielerfenomeen. Remco Evenepoel is na zeges in de Clásica San Sebastián en de Ronde van de Algarve voor kenners de gedoodverfde opvolger van Eddy Merckx als Belgische alles-winner. Voor multibrand fashion store ZEB creëerde hij zijn eerste winnaarscollectie: R.EV 1703.

Evenepoel is niet te evenaren, daarover zijn alle kenners het eens. Door de Clásica San Sebastián op zijn naam te schrijven, werd hij de jongste winnaar van een eendagswedstrijd in bijna 100 jaar. Hij is ook de jongste winnaar ooit van de Kristallen Fiets én de jongste “Sportman van het Jaar”. De jongste met een ZEB-collectie is hij niet, maar toch zijn we zeker dat hij ook bij ons (verkoops)records zal breken. Naast de collectie DYJCode van voetballer Dennis Praet kon ZEB nog wel wat extra testosteron gebruiken in de winkelrekken. “Al enkele jaren experimenteer ik op mijn website met een eigen supporterslijn. Nu dat mijn carrière een enorme sprint neemt werd het tijd om met ZEB de handen in elkaar te slaan om de collectie de professionaliseren en toegankelijk te maken voor iedereen”, aldus de sportieve ontwerper.

Zijn eigen collectie, die de naam R.EV 1703 meekreeg, is best kleurrijk geworden. In afwachting van de gele (Ronde van Frankrijk), roze (Ronde van Italië) of rode (Ronde van Spanje) leiderstruien, kiest Remco voor het hippe electric blue en kaki groen als kleuren van zijn kledinglijn.Van een eyecatcher gesproken!

Deze supporterscollectie is gericht op mannen, vrouwen én kids en telt vooral shirts, sweatshirts en broeken. Ze bevat heel wat knipoogjes naar het wielerjargon. “Bidon collé” moest van Remco een plaats krijgen op een sweater: die uitdrukking verwijst naar renners die doen alsof ze een drinkbus willen, om zich zo even vast te houden aan een volgwagen om de kloof met het peloton te dichten.

Remco is een crack in tijdrijden: hij is Europees Kampioen én vice-wereldkampioen. ‘Against the clock’ en ‘Life is a Time trial’ zijn dan ook erg toepasselijke quotes en zullen heel wat supportersharten sneller doen slaan.

De belangrijkste wedstrijd van 2020 is voor Remco de wegrit op de Olympische Spelen van Tokio. Het is niet dat we extra druk willen leggen, maar bij ZEB staan we al te popelen om naar aanleiding van zijn overwinning een extra T-shirt uit te brengen. Net zoals Remco zal onze productie dan een race tegen de tijd starten om het T-shirt zo snel mogelijk in de winkels te krijgen. Maar wie Evenepoel ondertussen al wil gaan toejuichen in de Ronde Van Italië kan dat doen met een roze shirt van R.EV 1703.

Op alle stuks is het logo ‘R.EV 1703’ afgebeeld. Dat zijn de initialen van Remco gevolgd door de postcode van zijn woonplaats Schepdaal. Hoe succesvol de jonge Remco dan al mag zijn, hij houdt zijn voetjes op de grond en vergeet zijn roots niet.