Helft vrouwen voelt zich professioneel niet serieus genomen

Volgens bijna 2 op 3 vrouwen is het opstarten van een eigen zaak moeilijker dan voor mannen. Volgens 1 op 3 vrouwen komt dat omdat ze professioneel minder ernstig genomen worden. 1 op 5 vrouwen die al een zaak opstartten bevestigt dat ze hierdoor hinder ondervonden om hun project te realiseren.

Dit blijkt uit een studie door een onafhankelijk onderzoeksbureau bij een representatieve steekproef van Belgische actieve vrouwen in opdracht van Contrex®.  Uit de studie blijkt dat vooroordelen en gezinsomstandigheden het voor vrouwen moeilijker maken om een eigen zaak te starten. Vooral dit laatste blijkt volgens de helft van de vrouwen de belangrijkste hindernis.

1 op 3 vrouwen zegt dat er vandaag zowel te weinig ondersteuning als netwerkmogelijkheden voor ondernemende vrouwen zijn. Een kwart van de vrouwen vindt overigens dat ze als vrouw sowieso minder kansen krijgen in onze samenleving. En evenveel ondervraagde vrouwen stelt dat dit al start bij hun opvoeding die hen minder stimuleert dan mannen om zelf te ondernemen.

Woman Up

Om vrouwen meer kansen te geven hun eigen project te realiseren start het project “Woman Up”. Crowdfunding platform ULULE en Contrex® zullen dit jaar 6 beloftevolle vrouwen die een eigen zaak willen starten ondersteunen met extra financiële steun, professionele coaching en communicatie.