Hoe verjaag je de winterblues?

De bomen verliezen hun bladeren, de verwarming wordt een graadje hoger gezet en winterjassen worden van onder het stof gehaald. Er is geen ontkomen aan: de winter is in aantocht. Maar hoe komen wij Belgen deze donkere dagen door? En hoe is het gesteld met onze mindset tijdens het koudste seizoen van het jaar? Twoo, de Belgische social app, vroeg het aan 2000 Belgen. Wat blijkt? 2 op de 3 Belgen voelt zich soms ongelukkig. Herken jij dat gevoel? Dan helpt Twoo je op weg met enkele tips om de winter blues te verjagen.

Eerste hulp bij negativiteit

Muziek is voor 6 op de 10 Belgen hét wondermiddel. Niets beter dan mee zingen en shaken op een leuk deuntje om negativiteit te verjagen. Opvallend is dat vrouwen iets vaker voor muziek kiezen dan mannen (63% versus 55%). Beyoncé for the win!

En plaats nummer twee? Daarover zijn de meningen verdeeld. Waar 26% van de mannen resoluut voor seks kiest, verkeren vrouwen in tweestrijd: 15% geeft de voorkeur aan eten als troostmiddel, 14% zoekt troost in een potje seks.

A hug a day, keeps the doctor away

83% van de Belgen geeft aan dat ze het soms moeilijk vinden om gelukkig te zijn als hun naasten ongelukkig zijn. “Nu de dager korter worden, helpt het niet alleen om te zorgen dat we zelf zo gelukkig mogelijk zijn, maar ook om wat extra aandacht te schenken aan de mensen in onze nabije omgeving. Onze rondvraag toont aan dat iedereen daar baat bij heeft”, aldus Lien Louwagie, woordvoerder van Twoo.

Onderschat daarbij de kracht van een dikke knuffel niet wanneer je in een dipje zit. “De mens is duidelijk een sociaal dier. 61% van de bevraagden geeft aan zich beter te voelen na een knuffel”, vertelt Lien Louwagie.

Wil je de winter gelukkig doorkomen? Geef je vrienden en familie dan een dikke knuffel en shake er samen lustig op los!