Hoe weet je of een job echt bij je past?

Bedrijfscultuur en cultural fit zijn belangrijker dan ooit. Toch werven veel bedrijven nog te vaak verkeerde mensen aan. Dat kost niet alleen veel geld, maar kan op lange termijn ook impact hebben op de resultaten en inzet van het team. Daarom richtte Elmos een jaar geleden zijn Try & Hire-dochteronderneming ElmosExpert op. Via deze formule kan zowel de kandidaat als de werknemer gedurende een jaar uitproberen of het klikt. De eerste medewerker van ElmosExpert ging recent, na een trialperiode van een jaar, vast in dienst.

Verkeerde aanwervingen kunnen een grote impact hebben op bedrijven. Het kost niet alleen veel geld, ook op lange termijn kan het impact hebben, het kan immers ook de motivatie van de andere medewerkers ondermijnen. Om een oplossing te bieden aan het probleem van foutieve aanwervingen, richtte Elmos een divisie op waarbij zowel de werkgever als de werknemer elkaar een jaar lang kunnen uitproberen.

Matthias Eraly, Business Unit Manager van ElmosExpert: “We merken dat meer en meer kandidaten het belangrijk vinden om dicht bij huis te werken, dat ze een goede begeleiding en coaching vragen, doorgroeimogelijkheden, maar vooral ook: kandidaten willen vandaag de dag weten of ze passen binnen de bedrijfscultuur. Dat laatste kan je proberen af te leiden aan de hand van vragen tijdens je sollicitatiegesprek, maar of het echt klikt merk je pas wanneer je aan het werk bent.” Ook langs de werkgeverskant merkt het bedrijf dat HR-managers cultuur en betrokkenheid ervaren als een van de grootste uitdagingen van het moment. Willen bedrijven personeel aantrekken en behouden dan moeten ze zich focussen op hun bedrijfscultuur. “Je kan je medewerkers altijd tools aanbieden om hen te helpen beter te worden in hun job, maar je kan niemand leren om zich aan te passen aan de culturele waarden van een bedrijf”, weet Matthias Eraly van ElmosExpert.

Om in te spelen op de vragen van kandidaten en om bedrijven te helpen de juiste match te vinden, richtte Elmos, een IT-consultancybedrijf uit Mechelen, vorig jaar zijn dochteronderneming ElmosExpert op, dat zich specialiseert in Try & Hire. De eerste medewerker van ElmosExpert ging recent vast in dienst. Peter Jamée is via ElmosExpert een jaar aan de slag als Senior C++ developer bij Attentia, HR en Well-being specialist. “Ik wilde graag een andere sector uitproberen. De Try & Hire-formule was hiervoor de perfecte manier. Hierdoor kreeg ik de kans om Attentia en de sector (HR & Well-being) te verkennen om te zien of het me beviel. Ik wilde een job dicht bij huis en vind het belangrijk om te weten waar ik terecht kom en met welke mensen ik zal samenwerken. Door een jaar lang je werkgever uit te testen, kan je vanuit de praktijk achterhalen of het iets voor jou is of niet.”

Interessant voor functies met risico op knowledge drain

De HR-afdeling van Attentia werkt met psychologische testen om na te gaan of kandidaten passen binnen de bedrijfscultuur. Het Try & Hire-concept is hierop een goede aanvulling. Tim Stockmans, Product Owner Interfaces bij Attentia: “Aanwerven via een Try & Hire-formule is voor Attentia zeer interessant voor expertisefuncties, waarbij er risico is op knowledge drain en voor functies die moeilijk vanuit de gewone markt in te vullen zijn. Het is belangrijk dat onze medewerkers ons Attentia-DNA dragen. Via een Try & Hire tasten we af of er een match is zonder dat er financiële gevolgen aan vasthangen.”

Andere maatregelen die Attentia neemt om zijn medewerkers aan boord te houden en te betrekken zijn een flexibele verloning, namelijk een loonpakket op maat, een duidelijk well-being beleid om het werknemersengagement te verhogen en HR-software die werknemers toelaat om zelf digitaal aan de slag te gaan: dat gaat dan van zelf digitaal verlof aanvragen tot een ziektebriefje uploaden via DOTS, het online platform van Attentia, of zelf een afspraak vastleggen met de arbeidsarts.