Hoger geschoolden gaan vaker vreemd

Een choquerende nieuwe studie heeft ontdekt dat mensen met een diploma een grotere kans maken op het hebben van een affaire. Statistieken tonen aan dat meer dan 69% van de vrouwen, en meer dan 65% van de mannen met een hogere opleiding, meer vreemdgaan.

De studie, die werd uitgevoerd door VictoriaMilan – een datingsite voor getrouwde en gebonden mensen op zoek naar een affaire – onderzocht het opleidingsniveau van meer dan 5 miljoen van hun actieve leden, om te ontdekken of de kans op het hebben van een affaire afhangt van het opleidingsniveau.

De enquête ondervraagde mannen en vrouwen uit alle lagen van de bevolking, rekening houdend met mensen die hun middelbare school of universiteit niet afgemaakt hebben, mensen met een middelbaar diploma, technisch diploma, bachelor-, master- of doctoraatsdiploma.

De groep die zich het meest zou inlaten met een affaire zijn de afgestudeerden aan een hogeschool. Meer dan 36.87% van de vrouwen en 25.23% van de mannen bekenden vreemd te zijn gegaan.

Een duidelijke tendens is merkbaar bij mensen met een hoger diploma – een bachelor diploma – geeft mensen een hogere dosis zelfvertrouwen. Hier gaf 18.95% van de vrouwen en 20.32% van de mannen aan zich ingelaten te hebben met een verboden liefdesavontuur.

Mannen en vrouwen met een masterdiploma staan op de derde plaats wat betreft het delen van de lakens met iemand anders dan hun geliefkoosde partner. 16.75% van de mannen en 14.45% van de vrouwen met een masterdiploma op zak, hebben er geen probleem mee om hun lichaamssappen te delen met iemand anders dan hun vaste partner.

De meest trouwe vrouwen zijn diegenen met een doctoraatsdiploma (1.40%), gevolgd door vrouwen met een technische opleiding (3.44%). De mannen die het minst vreemdgaan zijn diegenen die hun middelbare school niet hebben afgemaakt (2.3%), gevolgd door diegenen met een doctoraatsdiploma (3.12%).

Oprichter en CEO van Victoria Milan, Sigurd Vedal, zei dat de enquête aantoonde dat hoe geschoolder mannen en vrouwen zijn, hoe groter de kans is dat ze er een andere partner op na houden.

“Mensen met een universitair diploma zijn diegenen die het meeste kans maken om ontrouw te plegen, terwijl lager geschoolden duidelijk trouwer zijn. Hieruit kunnen we afleiden dat hoger geschoolden meer tijd hebben om zich met andere zaken bezig te houden, in vergelijking met arbeiders en mensen met een zwaardere job. Die hebben het namelijk te druk om de eindjes aan elkaar te knopen en hebben geen tijd om zich met een affaire bezig te houden,” aldus Vidal.