Huizenjagers op digitale ontdekkingstocht

Ondanks de coronacrisis blijft de Belg massaal op zoek naar nieuwe huizen. De makelaars van Heylen Vastgoed moeten nu zelfs al met wachtlijsten werken om toekomstige huisbezoeken in te plannen en zien de trafiek op hun website terug sterk stijgen. Sterker nog: terwijl meer dan één miljoen Belgen technisch werkloos zijn, zoeken ze net nu bij Heylen Vastgoed minstens vijftien nieuwe makelaars om mee de storm te trotseren. En opmerkelijk: alle sollicitaties verlopen volledig digitaal, tot zelfs de opleiding toe.

Hoewel 2019 nog bekend stond als een boerenjaar, blijft ook de vastgoedsector niet gespaard van de coronacrisis: zo kunnen huizenjagers hun droomwoning niet meer bezoeken, wordt het steeds moeilijker om verkopen rond te krijgen, én zien veel makelaars zich genoodzaakt om beroep te doen op een hinderpremie nu hun business een flinke deuk oploopt.

Toch zijn er ook hoopvolle signalen te merken. Zo maken de makelaars van Heylen Vastgoed zich klaar voor de rush die zij na de crisis voorzien. Meer zelfs. De telefoontjes en mails komen er sinds begin deze week terug volop binnen, de trafiek op de website is met meer dan 25 procent gestegen tegenover vorige week en ze leggen zelfs tientallen wachtlijsten aan met kandidaten die panden willen bezoeken als de crisis voorbij is.

De reden voor die plotse piek? De mensen hebben meer dan ooit tijd om online naar panden te zoeken. Al zien vele huizenjagers het volgens de vastgoedexpert nog niet zitten om vastgoed te kopen zonder de woning effectief fysiek bezocht te hebben. Dit terwijl het technisch gezien wel mogelijk is op een verkoop digitaal af te ronden, zo werkt Heylen Vastgoed al enige tijd met de mogelijkheid om digitaal een compromis te ondertekenen.

Digitale sollicitaties

En al even opmerkelijk. Terwijl naar schatting zo’n 30.000 bedrijven genoodzaakt zijn om werknemers op tijdelijke werkloosheid te zetten, zoekt Heylen Vastgoed intussen minstens vijftien nieuwe werkkrachten, waarvan ook een aantal voor hun luxepoot Heylen Exclusief. Ze zijn vooral op zoek extra makelaars, omdat ze nu al willen voorbereid zijn op de stormloop die er volgens hen aankomt.