Iconische Campari Negroni viert 100ste verjaardag

Met een adembenemende Ana de Armas op het grote scherm in Milaan, opent Campari een speciaal feestjaar. De Hollywood-actrice schittert in de Red Diaries-kortfilm ‘Entering Red’ die een ode brengt aan Negroni, de legendarische cocktail op basis van Campari, die zijn 100ste verjaardag viert. Deze tijdloze klassieker – officieel uitgeroepen tot ’s werelds op één na populairste cocktail – zal straks ook de meest getalenteerde Belgische bartenders inspireren in een “Campari Negroni Competition”.

Klinken op 100 jaar Negroni

Een feestjaar van formaat voor een klassieker van formaat. De iconische Negroni bestaat 100 jaar en bewijst als geen ander dat elke Campari-cocktail een verhaal vertelt. Deze drank op basis van Campari, rode vermout en gin werd voor het eerst geserveerd in 1919, in Firenze, in Caffe Casoni aan Via de Tornabuoni.

De legende vertelt dat graaf Camillo Negroni overwoog om zijn vertrouwde Americano te bestellen, maar besloot dat het tijd was voor iets anders. Geïnspireerd door zijn laatste reis naar Londen, vroeg hij zijn vriend, barman Forsco Scarselli, om een vleugje gin in plaats van sodawater toe te voegen. De barman willigde met plezier zijn verzoek in en garneerde de nieuwe cocktail met een schijfje sinaasappel, om het verschil te maken met de klassieke Americano met een citroenpartje. De graaf vond de nieuwe cocktail bijzonder lekker en het drankje raakte bekend als ‘Graaf Negroni’s Americano’ of de ‘Americano met een vleugje gin’. Hoe dan ook, Negroni was geboren…

En zo creëerde de graaf een van de meest invloedrijke cocktails aller tijden. Overal ter wereld vind je een bartender die je de iconische Negroni kan serveren. Het originele recept – de perfecte balans van gelijke delen Campari, rode vermout en London Dry Gin – is intussen een eeuw oud en wordt nog altijd gesmaakt. International Bartenders Association (IBA) vermeldt daarbij Campari als officieel ingrediënt. Dus, geen Negroni zonder Campari!