Interesse van jonge generatie in vastgoedsector valt niet te stoppen

Voor het eerst slaat de jonge generatie in de Belgische vastgoedsector de handen officieel in elkaar door een eigen vereniging op te richten. Het gaat om Young UPSI-BVS, of kortweg “Y-U-B”, een initiatief van UPSI-BVS – de beroepsvereniging van de Belgische vastgoedsector. De nood om een eigen community te vormen is groter dan ooit, zo luidt het. De interesse van jongeren tussen 25 en 35 jaar in de sector stijgt namelijk jaar na jaar. Opzet is enerzijds om de Y-U-B generatie een volwaardige stem te geven in het nationale vastgoed-debat en hen anderzijds een networking platform aan te bieden.

Als sectororganisatie vertegenwoordigt UPSI-BVS zo’n 150 Belgische vastgoedbedrijven, die samen voor maar liefst 40.000 jobs in ons land zorgen. Straffer nog: ze zijn goed voor 60 procent van de omzet van de hele Belgische vastgoedsector. Bij die duizenden vastgoedprofessionals ziet de organisatie nu een sterke instroom van jongeren. Het is dus de hoogste tijd voor een Young UPSI-BVS, of “Y-U-B”, zo klinkt het.

Veel potentieel

Y-U-B wordt, naast een networking platform, ook een denktank voor vastgoedprofessionals tussen de 25 en 35 jaar uit heel België. En de verwachtingen zijn niet gering: er is potentieel voor enkele honderden leden. Dat is niet weinig, zeker gezien de omvang van ons land. Doorheen het jaar zullen verschillende events georganiseerd worden om de jongeren samen te krijgen en te inspireren, gaande van CEO talks van grote vastgoedcoryfeeën over debat-avonden tot seminaries en bezoeken aan inspirerende vastgoedprojecten.

Dorien Fierens, de 26-jarige projectontwikkelaar bij de Gentse vastgoedspeler Alides, is alvast geïnteresseerd om zich meteen bij Y-U-B aan te sluiten. Fierens ziet er een forum in waar ze ideeën kan opdoen bij andere vastgoedprofessionals, die voor dezelfde grote uitdagingen staan.

Wie geïnteresseerd is om lid te worden, kan zich aanmelden via de website die de nieuwe vereniging vandaag lanceerde: y-u-b.be.