JBC brengt petflessenjas uit

Wil je je op een ecologische manier beschermen tegen een plensbui? Kies dan voor een regenjas van petflessen! Het JBC team ontwierp een duurzame, waterafstotende petflessenjas die er ook nog eens goed uitziet.

Ecologisch en stijlvol verantwoord

De petflessenjas behoort tot de I AM collectie, die zoveel mogelijk inzet op duurzame materialen en een duurzame productie. De jas zelf is gemaakt uit 100% gerecycleerd polyester. Dit bekom je door van petflessen polyester draad te maken die geïntegreerd wordt in de stof. Deze methode zorgt voor een glanzende én waterdichte stof.

Het verwerken van petflessen maakt stilaan opgang in de textielindustrie. Er zijn slechts enkele stappen nodig om het pet (of polyethyleentereftalaat) om te toveren tot gerecycleerd polyester. Véél beter voor het milieu, zeker als je weet dat gewone polyester van petroleum wordt gemaakt. Bovendien slinkt de afvalberg als petflessen een tweede leven krijgen in kleding. Ter illustratie: één duurzame jas van JBC bestaat uit maar liefst twintig tot vijventwintig petflessen.

Ook op de fashionbarometer scoort de regenjas hoge punten. De glanzende diepgrijze kleur licht op in een subtiel grafisch motief. En de afwerking van de jas is heel verfijnd, met ritsen en koordjes in hetzelfde donkergrijs. Dankzij het stevige petflessenmateriaal is het regenjack goed waterafstotend en laat hij geen zuchtje wind door.

De jas is vanaf nu te koop in alle JBC winkels en op www.jbc.com. Hij is beschikbaar vanaf maat 122 tot en met maat 164 en kost 59,90 euro.