Ode aan het bakken van brood

De Belg houdt van brood. We kiezen hierbij meer en meer voor broden met kwalitatieve, lekkere, voedzame en pure ingrediënten. Dankzij het Belgische merk Niamh kunnen brood lovers voortaan ook thuis dergelijke smaakvolle broden bakken. Pure Sprouts, Rustic Dark, Crunchy Gold, Vital Oats en Magic White worden nieuw toegevoegd aan het Niamh bakmix gamma.

Uit recente cijfers van het Instituut Brood en Gezondheid vzw op basis van data van onderzoeksbureau GfK blijkt dat de Belg weer meer brood eet. In de eerste helft van 2019 was een stijging van 1,5% in het volume van brood te zien en een stijging van 2,1% in omzet, ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Met een gemiddelde broodconsumptie van 4 à 5 sneden brood per dag, blijft de Belg dan ook een rasechte broodeter.

De gezondheidsaspecten van brood zijn talrijk. Brood steekt qua samenstelling met kop en schouders boven veel voedingsmiddelen uit want levert de beste bijdrage aan onze dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen, zoals eiwitten, vezels, vitamines en mineralen.

De Belg gaat ook steeds meer zelf aan de slag in zijn keuken. Niet alleen groenten en kruiden kweken we steeds meer zelf, meer dan 1 op de 8 Belgen bakt zelf zijn brood (12.6%). De nodige broodmixen koopt hij gemiddeld 5 keer per jaar met een gemiddelde van 4 kg per aankoop.

Een groot deel van de thuisbakkers bakt reeds met mixen van het bedrijf waar Niamh toe behoort, dat gespecialiseerd is in de productie van bakmixen. Het merk Niamh staat voor Belgisch, kwalitatief maar vooral vernieuwend. Niamh begrijpt dat brood bakken niet alleen een functionaliteit is. Het merk brengt een ode aan het kneden, bakken, creëren en samen genieten van heerlijk brood.

Nieuwe bakmixen met bijzondere ingrediënten

Niamh introduceert nu voor alle brood lovers vijf unieke, on trend en vooral erg smaakvolle broodmixen. Met de nieuwe producten speelt Niamh in op de vraag van de consument. Verschillende studies tonen namelijk aan dat deze op zoek is naar voedingsproducten die lekker, voedzaam, kwalitatief én gemakkelijk zijn.

Het Niamh gamma dat reeds bestond uit vier wereldmixen voor naan, pide, blini en focaccia, wordt uitgebreid met bakmixen voor traditioneler brood, maar wel met een originele samenstelling. Dus geen eenvoudig bruin brood of meergranenbrood. Niamh gaat voor unieke, on trend broden met een verhaal.

Alle Niamh bakmixen hebben Nutri-Score A, wat staat voor de beste voedingswaarde. Ze bevatten gezonde, pure ingrediënten zoals havervlokken, desem en gekiemde granen.

Pure Sprouts is gemaakt met gekiemde granen. Dit zijn granen die je in water laat kiemen waardoor ze scheutjes krijgen. Ze zorgen voor veel gezonde voedingsstoffen en een zoete fruitsmaak. Pure Sprouts is een bron van vezels, vitamine B7, magnesium, koper, zink en fosfor.

Rustic Dark is een donker brood en een natuurlijke bron van vezels. Vol van smaak en met mout, desem én stukjes walnoot voor extra crunch.

Als je fan bent van veel crunch in je brood, dan moet je zeker Crunchy Gold uitproberen. Deze mix bestaat uit drie soorten knapperige tarwe – gepoft, geroosterd en op steen gemalen – wat zorgt voor een krokante bite. Net als Rustic Dark is ook Crunchy Gold een natuurlijke bron van vezels.

Vital Oats bevat omega 3, vitamine B12, ijzer, zink en is cholesterolverlagend. Alle essentiële voedingsstoffen voor een gezond lichaam. Een mooie aanvulling voor een vegetarisch dieet want het bevat de nodige vitaminen en mineralen.

Magic White ten slotte proeft, ruikt en ziet eruit als wit brood, maar is rijk aan gezonde vezels zoals bruin brood. Ideaal voor kinderen die vaak wit brood verkiezen.

De vijf nieuwe, smaakvolle Niamh bakmixen Pure Sprouts, Rustic Dark, Crunchy Gold, Vital Oats en Magic White zijn eenvoudig te bakken in de oven of broodbakmachine. De consument hoeft enkel nog water toe te voegen. Beschikbaar in verpakkingen van 1 kg. Prijzen gaan van 2,49€ tot 3,69€. Te koop bij Delhaize en binnenkort ook beschikbaar bij Colruyt.

Tutorials over hoe aan de slag te gaan met de nieuwe bakmixen kunnen hier bekeken worden: https://niamhbaking.com/nl/category/youtube-video-nl/.