Ontdek de wereldkeuken van Le Cap Horn in Chamonix

Samen met La Calèche en La Cabane behoort ook Le Cap Horn tot de bekende restaurantgroep in het Franse Chamonix. De zaak opende onlangs de deuren. “We zochten een naam die begon met de letters CA voor onze wereldkeuken“, aldus de vriendelijke uitbaatster. Het werd Le Cap Horn verwijzend naar Kaap Hoorn, het zuidelijkste punt van Zuid-Amerika waar veel schepen in de problemen kwamen. Hier proef je werkelijk de zee met interieurelementen zoals boten en lantaarns.

Le Cap Horn bestaat uit verschillende gedeeltes. De zaal is de grootste ruimte van het restaurant waar maar liefst 150 mensen kunnen dineren. Verder is er een mezzanine en een lounge waar je in alle rust van een aperitiefje kan genieten. Er is ook een bar en een buitenterras met prachtig zicht op de Mont-Blanc. De diepste geheimen van Le Cap Horn kan je vinden in de kelder. In Les Caves start of eindig je de avond. Een DJ zorgt steeds voor de nodige ambiance. Het restaurant is ook de ideale locatie voor een seminarie, huwelijk of receptie.

Vlees, vis, sushi, pasta, wok, oesters, fruits de mer, escargots, eend, kaviaar, kaas, … De kok is niet enkel gespecialiseerd in de Franse en Japanse keuken. Ook de internationale keuken spreekt hem erg aan. Van een wereldkeuken gesproken. De menukaart van Le Cap Horn is erg uitgebreid. Menu Cap-Horn en Menu Cap-Blanc zijn aanraders, maar ook aan de kinderen is gedacht met een eigen kindermenu plus verrassing. Over de wijnkaart kunnen we erg kort zijn. Indrukwekkend! Met meer dan 350 wijnvariaties vind je gegarandeerd iets naar je smaak in de wijnkelder. Het adres? Rue des Moulins 74 in Chamonix – Mont-Blanc, Frankrijk.