‘Ontrouw is geen zonde’

Ontrouw is geen zonde, dat zegt de meerderheid van religieuze mensen die zich inlaten met buitenechtelijke erotische affaires. Choquerende resultaten uit een nieuwe studie toonden dit vandaag aan.

Het onderzoek, die werd uitgevoerd door VictoriaMilan – een datingsite voor getrouwde en gebonden volwassenen op zoek naar een affaire – vroeg aan 5307 van hun actieve leden wat iedereen wil weten, maar niet durft vragen: als je religieus bent en je hebt een affaire, maakt dit van jou een slecht persoon?

Meer dan 70% van de gebruikers van Victoria Milan is religieus. De meerderheid is christen – 22.5% is protestant en 19.5% is katholiek. Slechts 28.5% identificeert als atheïst of agnost, en anderen als orthodox (5.5%), moslim (4.5%), boeddhist (1.5%) joods (1%) en hindoe (0.5%).

Hoewel elke religie zijn volgelingen duidelijk maakt dat overspel en wilde erotische avonturen verboden zijn, gaat toch een slordige 77.5% van de ondervraagde leden akkoord dat het leven te kort is. Daarom vinden ze ontrouw geen onvergeeflijke zonde. Meer zelfs, het is het risico waard!

Oprichter en CEO van Victoria Milan, Sigurd Vedal, zei dat een affaire hebben is bevredigend en geeft voldoening – en dat is iets wat vele mensen zoeken bij het naar de kerk gaan.

“Een affaire hebben betekent niet dat je je morele waarden negeert of verwaarloost – eigenlijk, is een flirt een boost voor het zelfvertrouwen in een persoon, en laat hen toe om een echtgenoot of echtgenote beter te begrijpen. Het creëert een nieuwe dimensie in een relatie.”

“Religie en affaires zijn gelijker dan de meeste mensen denken: ze voorzien beiden voldoening, bevrediging en doel in het leven. Maar laten we eerlijk wezen: een affaire hebben is veel plezanter dan naar de kerk gaan,” aldus Vidal.