Orlando Marzo beste bartender ter wereld

Orlando Marzo is uitgeroepen tot ’s werelds beste bartender tijdens de globale cocktailcompetitie “WORLD CLASS Bartender of the Year 2018” in Berlijn. Marzo versloeg meer dan 10 000 bartenders van over de hele wereld in een wedstrijd over vijf contintenten, gedurende zes maanden, met honderden uitdagingen en ontelbare cocktails. In de vier dagen durende finale namen 56 ’s werelds beste bartenders het tegen elkaar op in Berlijn.

Afgelopen week ging Orlando Marzo verschillende uitdagingen aan waarbij hij werd getest op alle vaardigheden die een geweldige bartender in huis moet hebben. De finalisten namen het tegen elkaar op tijdens de Cocktail Clash. Dit resulteerde in een ware nek-aan-nek race waarbij Marzo’s winnende cocktail de jury omver blies.

Diageo Global Cocktailian en WORLD CLASS jurylid, Lauren Mote, vertelde: β€œAlle finalisten brachten het allerbeste naar voren, maar wat Orlando Marzo toonde was van een heel ander niveau. De Zacapa aperitief die hij maakte voor de “Before and After” challenge was een van de beste die ik ooit heb geproefd en de manier waarop hij zijn zenuwen onder controle hield tijdens de “Cocktail Clash” finale, was voor mij het ultieme teken van een WORLD CLASS bartender.”