Slechte geur is een No Go

Schoonheid zit ‘m in hoe iemand ruikt. Dit blijkt uit de verrassende resultaten van een nieuwe studie. De onthullende statistieken trekken de huidige globale trend van vrouwen die verwacht worden er altijd frisjes uit te zien (en ruiken), in twijfel. Mannen hebben een overweldigende voorkeur voor vrouwen die een natuurlijke lichaamsgeur hebben.

De enquête, uitgevoerd door VictoriaMilan – een datingsite voor getrouwde en gebonden mensen op zoek naar een affaire – ging neuzen in het privéleven van 5701 vreemdgaande volwassenen uit 11 landen om te weten te komen hoe groot lichaamsgeur een rol speelt bij seksuele aantrekking.

Een heerlijk ruikend parfum is zeker en vast een groot voordeel in het verleidingsspel bij mannen: iets meer dan de helft van de ondervraagde vrouwen (53%), zei dat ze natuurlijk ruikende mannen verkiezen. Verrassend genoeg delen ook de mannen dezelfde mening (63%). Voornamelijk Noorse (16,7%), Ierse (18,3%) en Amerikaanse vrouwen zijn het minst geïnteresseerd in een lekker ruikende man. Maar liefst 25% van de Amerikaanse vrouwen beweert nooit aangetrokken te zijn geweest puur omwille van een geur.

In sommige landen vallen vrouwen in zwijm voor een heerlijk ruikende man. Voornamelijk Franse (43%), Poolse (42%), Spaanse (33%) en Belgische (21%) vrouwen kunnen niet weerstaan aan een man met een lekker geurtje. Volgende de meerderheid van de Deense vreemdgaande vrouwen zijn hun mannelijke landgenoten verrassend netjes en verzorgd. Statistieken tonen aan dat bijna driekwart van de Deense vrouwen een man verkiezen met een natuurlijke lichaamsgeur.

Mannen die zichzelf niet genoeg verzorgen en bijgevolg ook niet fris ruiken zullen het moeilijker hebben in hun liefdesleven en hun zoektocht naar een partner. De enquêteresultaten toonden aan dat 5 op 10 vrouwen ooit een relatie verbroken hebben enkel en alleen omdat ze hun lichaamsgeur het liet afweten. Belgische vrouwen zijn hier het strengst over, met 86% van de vrouwen. Spaanse en Poolse vrouwen, respectievelijk 69% en 67%, zijn ook gevoelig als het op geur aankomt. Zij beweren liever alleen te zijn dan met een partner die slecht ruikt.

De vreemdgaande mannen vinden net als de Europese vrouwen, dat geur een belangrijke rol speelt. Een derde van de Zweedse mannen (30,4%), en 37% van de Nederlandse mannen gaven toe dat ze ooit een liefje gedumpt hebben omdat ze niet fris roken. Finse mannen zijn het minst tolerant, minstens 1 op de 10 mannen daar heeft ooit een relatie verbroken op basis van lichaamsgeur.

Een gigantisch 78% van de vrouwen gaat liever alleen naar huis dan de nacht te moeten spenderen met een man die onfris ruikt. De mannen daarentegen nemen liever wat ze kunnen krijgen: 5 op 10 mannen zegt dat geur er niet zo toe doet als ze enkel uit zijn op seks. Franse en Spaanse vrouwen zijn het strengst, met maar liefst 100% van de ondervraagden uit Frankrijk en Spanje die zeggen dat een slecht ruikende man een no-go is! Daar mag je seks dus volledig vergeten als je niet frisjes ruikt.

Zweterig ruiken is ook totaal ‘not done’ als je gaat daten in Amerika of Frankrijk. 42% van de Franse vrouwen en 57% van de Amerikaanse vrouwen zeggen dat de geur van iemands zweet een totale afknapper is.

Ook het klimaat en eetgewoontes spelen een belangrijke rol in hoe een cultuur geurtolerantie interpreteert. Mensen uit het Noorden zweten doorgaans veel minder door hun van nature koude klimaat, wat hen dus meer succes biedt op vlak van daten.

Oprichter en CEO van Victoria Milan, Sigurd Vedal, gaf aan dat geur best gemakkelijk te regelen is. Alles hangt af van je partner zijn of haar voorkeur.

“Er bestaat geen twijfel over dat de geur van een partner een sterk emotionele en seksuele trigger is. Zelfs jaren na een affaire weet je nog perfect hoe heerlijk die persoon rook. Je kan niet echt veranderen hoe je er uit ziet, maar wel hoe je ruikt. Dat is een sterk voordeel, zeker nu we de voorkeuren voor mannen en vrouwen over de hele wereld hebben vrijgegeven”, gaf Mr. Vidal nog mee.