Spannende liefde op kantoor

Affaires op het werk zijn alomtegenwoordig. Bijna 4 op de 10 vrouwen die toegeven vreemd te gaan, gaf toe dat het allemaal begon toen er vonkjes ontstonden met collega’s of met de baas. Dat blijkt uit een nieuwe, onthullende enquête.

De enquête die werd uitgevoerd door VictoriaMilan, polste bij 5127 vrouwelijke leden over wat precies hen verleidde tot het overschrijden van de dunne lijn tussen fantasie en realiteit – met andere woorden, waardoor startten ze met een eerste affaire?

Romantiek op kantoor is geen nieuw fenomeen. Al decennia lang starten affaires op het werk, door geflirt heen en weer met mensen die je bijna elke dag ziet. Het meest bekende voorbeeld van al is Bill Clinton, voormalig president van de Verenigde Staten, met zijn stagiaire in het Witte Huis, Monica Lewinsky. Ook in films en muziek wordt het fenomeen bespreekbaar gemaakt. Het nummer ‘Yes Boss’ van Mikkel Hess, of de cultfilm ‘The Secretary’ met James Spader. Je zult er ongetwijfeld al over gehoord hebben.

Een verbluffend 38% van de vrouwen – dat is bijna 4 op 10 – zei dat hun eerste overspelige avontuurtjes met een collega of baas was op het werk. Het excuus “ik moest overwerken, schat”, komt dus met een geheel nieuwe betekenis…

Anonieme flirts zijn de tweede meest populaire optie. Eénentwintig procent van de vrouwen gaf toe zich in te laten met online flirtgedrag, als een soort hevig verlangen naar buitenechtelijke lust. Slechts 14% koos ervoor om met een vreemdeling de nacht te spenderen na een avondje stappen.

‘Vrienden blijven’ is ook geen al te favoriete keuze. Slechts 9% van de vrouwen gaven toe dat ze soms eens wat stoom aflaten met een vriend. Daaruit leidt dan vaker een heuse affaire.

Om het toch wat slim te spelen, is het vaak zo dat vrouwen zich niet inlaten met een stomende affaire met iemand die dichtbij huis woont – slechts 2% van de vrouwen zeiden dat ze een affaire hadden met bijvoorbeeld de buur, of de dokter om de hoek.

Oprichter en CEO van Victoria Milan, Sigurd Vedal, zei dat de werkplaats heel wat interessanter is geworden nu duidelijk blijkt dat seks voor een deel van de mensen behoort tot de agenda op het werk.

“Een affaire hebben met een collega of baas is erg gemakkelijk, en bovendien ook een sexy keuze. Wie droomde er nu niet van seks te hebben op hun bureau op het werk, of in de vergaderruimte…?”

“Kantoorrelaties zijn gemakkelijk omdat overwerken een plausibel excuus is waar weinig mensen zich vragen bij stellen. Vrouwen die vele uren en dagen spenderen met dezelfde mannen, zullen op de duur wel een band opbouwen. Liefde en leed wordt gedeeld, en een toeverlaat op het werk is gemakkelijk te vinden. Het is een pseudo-relatie, dus waarom deze niet wat opwindender maken?” aldus Vidal.