Strongbow Rosé Apple

Je favoriete aperitiefdrankje kan je vanaf nu ook in een nieuwe smaak ontdekken. Strongbow Rosé Apple verrast jou en jouw vrienden die houden van een fruitige appelcider met een drogere afdronk.

Als starter van de avond, is Strongbow de perfecte metgezel onder vrienden en zorgt het voor golden moments. Strongbow Rosé Apple is een fruitige combinatie van appelcider en vers sap van dieprode appels. Het resultaat is een verfrissende aperitief met een subtiele droge afdronk, boordevol sprankelende bubbels. De nieuwe Rosé Apple met zijn mooie heldere roze kleur bevat 4,5% alcohol en is vanaf maart verkrijgbaar in de supermarkten voor een aanbevolen verkoopprijs van €5,89 per 4 stuks.

Strongbow wordt gemaakt van speciaal geselecteerde appels om een verkoelende cider te produceren. Van zodra de appels gerijpt zijn worden ze gewassen en gemaald in de fabriek, waaruit een pulp ontstaat dat wordt geperst tot een zuiver sap. De natuurlijke suikers van de appels dienen als conserveermiddel. Het resultaat is een aangename, verfrissende textuur met een evenwicht tussen zuurtegraad en bitterheid, gevolgd door zoete zachtheid.

Het idee om een rode appelcider te produceren is ontstaan nadat Jean-Pierre Stassen in Montreal de Geneva-appel had ontdekt. Het duurde maar liefst 12 jaar waarbij er intensief onderzoek werd gevoerd alvorens Strongbow met de juiste rode appels van start kon gaan. Vandaag is het eindelijk zover.

In 2015 werden de eerste appelgaarden aangelegd en momenteel zijn er reeds 15.000 appelbomen in de streek rond Luik. Tegen 2029 zouden er voldoende appels moeten zijn om Strongbow Rosé Apple volledig met appels uit eigen Belgische productie te kunnen maken.

Strongbow bestaat reeds in drie verschillende smaken: Gold Apple, Red Berries en Elderflower, die allen erg goed samengaan met zoete en zoute snacks.