Tattoos zijn het nieuwe symbool van seksuele beschikbaarheid

Mensen met tattoos hebben meer kans om een passionele en buitenechtelijke affaire te hebben, dat werd onderzocht in een nieuwe studie. Verrassend genoeg zijn vrouwen meer in staat om overspel te plegen dan de mannen. Bovendien is er een beweging actief van vrouwen met geheime tatoeages die enkel op bepaalde, intieme plekjes te zien zijn.

De studie, die uitgevoerd werd door VictoriaMilan – een datingsite voor getrouwde en gebonden mensen op zoek naar een affaire – polste bij meer dan 3 miljoen van z’n actieve leden uit 15 landen over hun tattoos.

De studie toont aan dat Scandinavische vrouwen het meeste tattoos hebben: Denemarken (42.3%), Finland (41.1%) en Zweden (40.8%) zijn de top 3 landen in de lijst van 15. Deze vrouwen, die actieve leden zijn van de Victoria Milan community, gebruiken tattoo om hun persoonlijkheid, hun rebelse kantjes en onafhankelijkheid te tonen.

Statistieken tonen aan dat tattoos populairder zijn bij vrouwen dan bij mannen over die 15 landen – het percentage van vrouwen die een tatoeage hebben, is gemiddeld 25% hoger dan de mannen uit hetzelfde land. In Italië, heeft 35.8% van de vrouwen een tattoo, terwijl slechts 29% van de mannen er ene hebben. Eén derde (33.9%) van de Nederlandse dames hebben een tattoo, ten opzichte van één vijfde (22.1%) van de Nederlandse mannen. In Spanje heeft 28% van de Spaanse meiden een tatoeage, maar slechts 19% van de mannen heeft er eentje laten zetten.

Sommige vrouwen zijn niet bereid om publiekelijk hun donkere kantje te laten tonen door een geheime tattoo te plaatsen. Om te weten of een vrouw een sexy tattoo heeft, zullen de mannen eerst haar vertrouwen moeten winnen vooraleer ze hun getatoeëerde lichaam kunnen bewonderen. De populairste plekken waar je vrouwen met tattoos kunt vinden zijn Finland (15.8%), Verenigd Koninkrijk (11.1%) en Ierland (10%).

Oprichter en CEO van Victoria Milan, Sigurd Vedal, zei dat de resultaten een sexy nieuw kantje tonen in de wereld van lichaamsversiering.

“Tattoos zijn een teken van persoonlijkheid, creativiteit en rebellie. En nu weten we dat ze ook een teken zijn dat de persoon waarschijnlijk een geweldig seksleven heeft. Dit kan wellicht een wereldwijde zoektocht naar de meest sexy tattoos opleveren. De mannen ontdekken nu eenmaal graag plekjes die alleen voor hen bestemd zijn,” aldus Vidal.