Tekenen dat je partner je bedriegt

Een overspelige partner betrappen is niet zo makkelijk als je zou denken. Slechts 15% van de vreemdgaande vrouwen en 18% van de overspelige mannen is ooit betrapt, volgens een recent onderzoek. Bovendien gelooft 30% van zowel de vreemdgaande mannen als vrouwen dat hun partner iets vermoedt als ze thuiskomen van een afspraak met hun minnaar of minnares.

Het onderzoek, gehouden door Victoria Milan – een datingsite voor getrouwde en gebonden mensen die op zoek zijn naar een avontuurtje, ondervroeg 5,780 van haar actieve leden om er achter te komen hoe zij zouden reageren als ze betrapt zouden worden bij overspel, en wat de top tien ‘tekenen van een bedrieger’ zijn na een afspraak met een minnaar of minnares.

“Vreemdgangers zijn voorzichtig met hun smartphone en emails”

Betrapt worden bij het hebben van een verhouding is een zeer ongewenst resultaat, maar als het gebeurt reageren mannen en vrouwen anders. Meer dan een derde van de vrouwen zegt dat zij het niet zouden proberen te ontkennen. Ze zouden toegeven dat ze een verhouding hadden, gewoon om te kijken wat er gebeurt. Mannen twijfelen tussen doen alsof ze verbaasd zijn en om bewijs vragen aan de ene kant, en aan de andere kant rechtstreeks toegeven dat ze iemand anders hebben. De tweede meest populaire reactie van mannen is om keihard te ontkennen dat ze een verhouding hebben met iemand anders.

De ondervraagde vreemdgangers gaven ons wat inside-informatie over hoe je er zeker van kunt zijn dat je partner een verhouding heeft. De meerderheid van mannen en vrouwen zeggen dat de top drie tekenen van een vreemdgaande partner zijn: Ze beschermen hun privacy meer – ze beschermen de wachtwoorden van hun mobiele telefoon en e-mail en ze  zorgen dat ze uitgelogd zijn (33%), ze zorgen voor lichamelijke afstand en vermijden oogcontact (15%) en ze kleden zich iets te goed en maken zich drukker om hun uiterlijk (13%).

Top tien tekenen van vreemdgaande partners die thuiskomen van een afspraakje:

#1 Extra voorzichtig met hun privacy (mobiele telefoon, e-mail)
#2 Meer afstand van hun partner en ze vermijden oogcontact
#3 Ze zien er te goed uit: goed gekleed en ze maken zich extra druk om hun uiterlijk
#4 Ze gedragen zich niet natuurlijk: ze maken zich geen zorgen over familiezaken, ze zijn met andere dingen bezig
#5 Ze douchen op rare tijden of doen hun kleren direct in de was
#6 Ze vergeten hun alibi en halen hun hun verhalen door de war
#7 Ze zijn extra lief en aardig omdat ze zich schuldig voelen
#8 Ze hebben lippenstiftvlekken of parfum op hun kleding
#9 Ze gaan direct naar bed en verzinnen smoesjes om geen seks te hoeven
#10 Ze bewaren facturen of rekeningen van afspraakjes

Volgens oprichter en CEO van Victoria Milan, Sigurd Vedal, worden vreemdgangers liever niet betrapt –  ze eten graag van twee walletjes.

“Aan jezelf herken je een ander: en onze vreemdgangers weten precies welk soort gedrag er op zal wijzen dat ze een verhouding hebben – omdat ze zich zelf precies zo gedragen. Ons onderzoek toont aan dat ze daar bijzonder goed in zijn, omdat maar heel weinig vreemdgangers betrapt worden”, aldus de heer Vedal.