Tevreden over je loon?

Belgische werknemers scoren hun loon 6,7 op 10. Acht op de tien Belgen neemt dan ook vrede met zijn of haar loonpakket. Maar over de manier waarop hun salaris bepaald wordt bestaat nog veel onvrede. Werknemers vinden hun loon niet altijd in verhouding tot hun prestaties en willen meer transparantie. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van HR-dienstverlener Tempo-Team in samenwerking met prof. dr. Anja Van den Broeck, arbeidsmotivatie-expert aan de KU Leuven.

42% van de Belgische werknemers is tevreden met zijn loon en 37% is zelfs erg tevreden. Maar ook één op vijf is minder gelukkig met zijn loonpakket. Die ontevredenheid hangt vooral samen met de manier waarop het loon bepaald wordt. Zo heeft ruim één op de drie werknemers het gevoel dat zijn loon niet in verhouding is tot zijn inspanningen, hoewel meer dan de helft van de werkgevers zegt dat dat wel het geval is. Bovendien vindt één op de vier werknemers niet dat de beslissingen over de verloning op een faire manier worden genomen. Verrassend genoeg is 17% van de werkgevers en leidinggevenden het daarmee eens.

Inspraak over loon minder belangrijk als jobinhoud top is

Evenredigheid en transparantie spelen dan ook een belangrijke rol bij de verloning. Werknemers die hun werk met plezier doen en dus gemotiveerd worden door de inhoud van hun werk hechten in verhouding weinig belang aan hun verloning (38% vs. 54% bij zij die minder werkplezier ervaren). Zij zijn vooral gevoelig voor de manier waarop het loon en de extralegale voordelen worden bepaald. Als dat fair verloopt, zijn ze tevreden (65% vs. 35%) en vinden ze inspraak over hun loonpakket minder belangrijk (44% vs. 54%).