Tournée Minérale? Geen probleem met de mocktails

We drinken te veel alcohol, dus houden we deze maand februari een gezamelijke Tournée Minérale waarbij we een glaasje wijn of bier even aan de kant zetten. Om de periode iets gemakkelijker te overbruggen kan je tijdens de avondjes uit onder meer kiezen voor een mocktail: een cocktail zonder alcohol. Wie hebben enkele receptjes.
Virgin Mojito (Bron: Smulweb.nl)


Ingrediënten voor 4 personen

3 takjes munt
1 limoen
1 el rietsuiker
½ l appelsap
1 flesje Ginger Ale
1 flesje spuitwater
Bereidingswijze

Doe wat schijfjes limoen in een glas. Voeg rietsuiker en munt toe. Vul vervolgens het glas met appelsap, Ginger Ale en spuitwater.

Tournée Minérale mocktail (Bron: Tournée Minérale)


Ingrediënten voor 1 mocktail:

– 20 ml limoensap
– 100 ml water
– 40 ml vlierbloesem
– 8 basilicumblaadjes
– 3 el crushed ice
– kaneelpoeder

Bereidingswijze

Doe de basilicum en de vlierbloesem in een shaker of confituurpot. Kneus de basilicum met een stamper zodat het sap van de basilicum vrij komt. Voeg het water, het limoensap en een snuifje kaneel toe. Wees er zuinig mee want kaneel overheerst snel. Sluit de shaker of confituurpot en schudt krachtig. Giet het geheel door een zeef in een leuk glas en voeg ijs toe.
Strawberry Margarita (Bron: GoedGevoel)

Ingrediënten voor 1 persoon:

– Een kopje aardbeiden (+- 5 stuks)
– 1 eetlepel grenadine
– 1 theelepel vers geperst limoensap
– Bruisend water

Bereidingswijze

Mix of blend de aardbeien met de grenadine en het versgeperst limoensap. Giet in een glas, en vul aan tot de rand met bruisend water. Garneer met een aardbei aan de rand van het glas.