Valentijnsgeheimen

Victoria Milan, een toonaangevende datingsite die gebonden volwassenen overal ter wereld met elkaar verbindt, onthulde de verrassende resultaten van een wereldwijd afgenomen enquête die de gewoonten van vreemdgaande volwassenen op Valentijnsdag bevroeg. De studie vroeg de deelnemers of ze van plan waren om Valentijn met hun vaste partner of met hun lover zouden doorbrengen, en welke smoesjes ze zouden gebruiken. De enquête bevroeg een totaal van 5907 volwassenen uit diverse landen als de VS, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Afrika en 13 Europese landen.

Valentijnsdag wordt aanzien als de meest romantische dag van het jaar die miljoenen mensen overal ter wereld inspireert om extra attentvol te zijn op 14 februari. Hoewel, voor mannen en vrouwen die er een affaire op na houden is er de hamvraag: met wie zullen ze Valentijnsdag door brengen? Victoria Milan’s enquête ontdekte dat 47% van de vrouwen deze dag graag vieren, terwijl 53% helemaal geen interesse toont in deze dag vol liefde. Vijfenveertig procent van de mannen stippen Valentijnsdag aan in hun kalender maar 55% negeert deze dag.

Wanneer hen werd gevraagd waar hen prioriteiten liggen op Valentijn, zei 38% van de vrouwelijke ondervraagden dat ze van plan waren om met hun minnaar af te spreken, terwijl 35% van de vrouwen Valentijnsdag met hun vaste partner ‘vieren’. Verrassend genoeg zei 27% van de vrouwen dat ze zowel met hun vaste partner als met hun lover afspreken. De mannen daarentegen, gaven andere antwoorden. Zesendertig procent gaf aan enkel Valentijn te willen vieren met hun lover, maar een noemenswaardige 43% van de mannen wil deze dag toch met hun vaste partner doorbrengen. Eenentwintig procent van de mannelijke ondervraagden zei dat ze Valentijnsdag zowel met hun vaste partner als hun minnares spenderen, terwijl dit bij vrouwen 27% bedraagt.

Volwassenen die met hun liefje op stap gaan tijdens Valentijn werden gevraagd naar welke smoesjes ze gebruiken om ermee weg te komen. Zowel voor vrouwen als mannen waren de meest gebruikte excuses ‘overwerken’, wat 35% van de vrouwen gebruikt, en 47% van de mannen. De tweede meest populaire smoes die volwassenen gebruiken om met hun lover af te spreken is ‘sporten’. Een slordige 26% van de vrouwen en 28% van de mannen geraken hier mee weg. Afspreken met een eenzame vriend of vriendin die net werd gedumpt door hun partner, is de derde meest gebruikte uitleg. Ongeveer 19% van de vrouwen haalt dit aan als excuus ten opzichte van slechts 12% bij de mannen.

Vervolgens was het op zoek gaan naar een Valentijnsgeschenk voor hun vaste partner een excuus om bij hun lover te kunnen zijn. De vrouwen waren met 15% terwijl slechts 9% van de mannen dit smoesje gebruikt. Ten slotte was het bezoeken van een ziek familielid het minst gebruikt excuus, met 6% van de vrouwen en 4% van de mannen.

Hoewel, voor sommigen van de bevraagde deelnemers is er een deel waarheid in hun excuses. Tweeëndertig procent van de vrouwen zeiden dat ze echt wel eens overgewerkt hadden op Valentijnsdag in het verleden, en 52% van de mannen vertelde hetzelfde. Ook 31% van de vrouwen bezocht wel eens een vriend of vriendin op Valentijnsdag die net brak met hun partner. Slechts 21% van de mannen zei hetzelfde. Vrouwen gingen ook effectief op zoek naar een last-minute geschenk voor hun lover, met 45% van de ondervraagden en een verrassend 54% van de mannen deed hetzelfde. Ook een bezoekje aan een ziek familielid was geen leugen, met 35% van de vrouwen, nauw gevolgd met 28% bij de mannen.

Oprichter en CEO van Victoria Milan, Sigurd Vedal zei dat de gegevens fascinerende inzichten geven op het belang van Valentijnsdag voor volwassen relaties. “Deze antwoorden tonen aan dat een hoog aantal volwassenen er toch nog voor kiest om Valentijn met hun vaste partner door te brengen in plaats van met hun lover, terwijl diegenen die kiezen om Valentijnsdag met hun lovers te spenderen eerder kiezen voor een meer passionele ervaring dan een sentimentele ervaring. Dat vele ondervraagden smoesjes gebruiken die in het verleden waarheid bleken te zijn, toont toch aan dat een hoog aantal mensen hun affaires beschermen met smoesjes die nauw aanleunen bij de waarheid om niet verdacht over te komen.”