Van onenightstand naar affaire

De smaak en geur uittesten van een nieuwe minnaar of minnares is een belangrijk onderdeel van het voorspel. Je gebruikt je ruik – en smaakzintuigen om de huid van een nieuwe partner te verkennen. Een recent onderzoek heeft aangetoond hoe belangrijk smaak is wat betreft het kiezen van een lover.

Het onderzoek, uitgevoerd door VictoriaMilan – een datingsite voor getrouwde en gebonden mensen op zoek naar een buitenechtelijke affaire – vroeg 9107 van zijn actieve leden, zowel mannen als vrouwen, hoe belangrijk smaak is in de aantrekkingskracht van hun lover.

De seksuele aantrekkingskracht wordt verhoogd wanneer je de smaak en geur ontdekt van je lover. 73.2% van de mannen en 84.4% van de vrouwen zeggen dat hun verlangen intenser groeit wanneer ze ontdekken dat hun partner heerlijk smaakt. Gebaseerd op de onderzoekresultaten, blijkt dat onenightstands vaak tot 3 of 4 extra nachtjes leidt, of zelfs kan leiden tot een heuse affaire als de persoon houdt van de smaak van hun partner bij het kussen en likken.

De smaak van een lover is zo belangrijk dat 67.8% van de mannen en 61% van de vrouwen zeggen dat ze liever alleen naar huis gaan dan te moeten slapen met iemand die niet lekker smaakt of ruikt en die hen dus niet opgewonden maakt. Vergis je niet, wanneer een mogelijke lover je nek kust en zachtjes aan je oorlellen likt, pluizen ze eigenlijk uit hoe lekker je smaakt.

32.3% van de mannen en 39% van de vrouwen kiest ervoor om toch met iemand te slapen die ze zelfs niet graag proeven. Maar dat is slechts omdat het al te laat is, en ze vaak al te opgewonden zijn om nog te weigeren. Het is uiterst onwaarschijnlijk dat een ontmoeting met iemand die niet lekker smaakt, meermaals zal gebeuren.

Toen gevraagd werd of de smaak van een partner belangrijk is, zei de meerderheid van de ondervraagden dat het een belangrijke factor is. 86.4% van de mannen en 89.9% van de vrouwen erkennen smaak als een factor die hen ofwel opwindt, of juist helemaal niet.

Wat betreft vaste relaties, zeiden de ontrouwe mannen en vrouwen dat ze van de smaak van hun echtgenoten en vrouwen houden. 81.1% van de mannen en 89.3% van de vrouwen keren telkens terug naar hun partner. Als je liefde hebt voor pikant eten, let op: 7.7% van de mannen en 7.1% van de vrouwen zal minder van je houden wanneer je spicy eten hebt gegeten.

Oprichter en CEO van Victoria Milan, Sigurd Vedal, zegt dat het leven veel lekkerder smaakt wanneer je niet alleen leuk bent, maar ook lekker.

“Het is vanzelfsprekend dat wanneer een lover geniet van de smaak en geur van je huid, het er in de slaapkamer ook leuker aan toe zal gaan. Als je beseft dat je lekker ruikt heb je meer zelfvertrouwen.”

“Likbaar zijn én leuk zijn is het doel van het spel als je op zoek bent naar meerdere nachtjes met je lover. Wees gewoon heerlijk en vind een andere heerlijk smakende partner. Het leven zal veel zoeter smaken, en je zal verlangen naar meer”, zegt Mr. Vidal.