Vrouwen genieten meer dan mannen

Bij mannen is het allemaal om de praat, terwijl het bij vrouwen om actie draait. Dat blijkt uit een enquête die vandaag werd uitgebracht. Men ontdekte dat vrouwen over de hele wereld betere, langere en vooral meer seks hebben met hun vaste partners en minnaars, dan de mannen.

De enquête, die werd uitgevoerd door Victoria Milan – een datingsite voor volwassenen op zoek naar een affaire – ondervroeg 5917 leden uit 15 verschillende landen om te weten te komen hoe seksueel actief zij zijn met hun vaste partners versus hun minnaars of minnaressen, en de vrouwen bleken het hoogst te scoren.

Gemiddeld gezien ervaarden vrouwen ongeveer vier sekspartners in het voorbije jaar, terwijl bij de mannen dat er slechts drie waren. Bij het kijken naar hoeveel dagen per week men seksueel actief is, is dit bij de vrouwen zo’n 4,9 dagen per week, terwijl dit bij de mannen op 4,1 dag ligt.

Het kan geen verrassing zijn dat mannen geiler staan dan vrouwen – 56,1% van de mannen zei dat ze een drang naar seks hebben meerdere keren per dag terwijl bij de vrouwen slechts 37% zo voelt. Over het algemeen is de meerderheid van de mannen en vrouwen akkoord dat ze meerdere keren per dag nood aan seks hebben.

Om met deze dwingende behoeften om te gaan, zei de meerderheid van de vrouwen (29,3%), dat ze dagelijks seks hebben met hun vaste partner. Verrassend genoeg zegt een gelijk aantal vrouwen dat ze dan weer elke dag seks hebben met hun minnaar (28,2%) en sommigen slechts een keer per maand (28,2%).

De meerderheid van de mannen (26,5%) zei dat ze seks hebben met hun vaste partner, één keer per week. En een kwart (25,2%) van de mannen zei dat ze met hun minnares een keer per week de liefde bedrijven. Een gelijk aantal dus!

Onenightstands lijkt wel iets uit het verleden met een dalende trend bij zowel vrouwen (37,1%) als mannen (38,3%). Zij vinden dat ze het niet nodig achten om nog energie te steken in een onenightstand. Slechts een derde van de mannen en vrouwen zei dat ze een keer per jaar met een vreemde persoon naar bed gaan.

Wat betreft het effectief seks hebben, kiezen velen er voor om het niet te romantisch te maken in een vaste relatie. De meerderheid van de vouwen (39,3%) zei dat ze seks hebben met hun partner in minder dan vijf minuten. Met hun minnaar daarentegen, spenderen ze dan weer een dik half uur (26,5%). Bijna een derde van de mannen (30,2%) zegt seks te hebben met hun partner voor ongeveer 15 minuten, en tot zelfs 30 minuten met hun minnares (28,5%).

De meerderheid, 52,8% van de vrouwen en 39,9% van de mannen, zei dat ze 30 minuten toewijden aan erotische spelletjes in de slaapkamer met hun vaste partner. Mannen (31,8%) doen dit met hun minnares, gedurende een gelijk aantal minuten. Maar vrouwen (38,6%) doen dit liever iets langer, tot 2 uren voorspel.

Algemeen gesproken, hebben de ondervraagde mannen (26,9%) en vrouwen (28,2%) slechts met één persoon geslapen het afgelopen jaar, en bij mannen was dit met twee (19,4%).

Een choquerend feit is dat vrouwen die niet met én man geslapen hebben dit jaar, gingen naar bed met maar liefst 10 mannen (15,5%).

Oprichter en CEO van Victoria Milan, Sigurd Vedal, zei dat de gegevens uit de enquête aantoonden dat hoewel mannen geiler zijn dan vrouwen, de vrouwen wel meer seks hebben én ook langer seks hebben.

“Het hoeft niet langer een schandaal te zijn als een vrouw van seks houdt. Ze weet hoe ze het moet krijgen, waar ze het kan krijgen en als ze het elke dag wilt, zal ze het kunnen. Mannen spenderen ruw gezien dezelfde tijd in de slaapkamer met hun vaste partners als met hun minnaressen. Vrouwen daarentegen gaan liever voor een twee uur durende sessie met hun minnaars,” zei Vidal.

De gegevens voor deze enquête werd verzameld uit 15 landen: Zweden, VS, Denemarken, België, Finland, Spanje, Noorwegen, Polen, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Tsjechië en Zuid-Afrika.