Waarom kiezen voor een Smart Lock?

Smart Home producten zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Ook slimme sloten doen steeds meer hun intrede in onze woningen. Nuki, de Oostenrijkse ontwikkelaar van Smart Locks, zet de voordelen van een slim slot op een rijtje.

Zonder zorgen op pad in de wijde wereld

Of je nu een verstrooide professor bent of een sportieveling die graag buitenshuis traint maar geen sleutels wil meenemen, bij Nuki ben je aan het juiste adres. Dankzij de Smart Lock kan je probleemloos de deur openen met je smartphone. In 2017 zorgde Nuki er daarnaast voor dat Apple Watch-gebruikers hun device kunnen koppelen aan het systeem, waardoor je zelfs kan gaan hardlopen zonder telefoon. Je kan de Nuki Smart Lock nu ook bedienen met bepaalde smartwatches van Garmin en Samsung. Heb je geen smartphone of Apple Watch bij de hand? Geen paniek! De Nuki Keypad, een handig numeriek paneel voor aan je voordeur, laat je niet in de kou staan. Stel zelf je zescijferige code samen, voer deze in en je bent binnen. Nog een toevoeging is de Nuki Fob, een kleine sleutelhanger met Bluetooth waarmee je het slot kan bedienen. Dit is vooral handig voor kinderen en ouderen die geen smartphone hebben.

Extra sleutel nodig? Stuur een uitnodiging via de app!

de Nuki Smart Lock is niet alleen gebruiksvriendelijk, het bespaart je ook geld. Zo hoef je geen reservesleutels meer te laten maken voor vrienden en familie. In de Nuki-app kan je heel eenvoudig mensen uitnodigen door hen digitaal toegang te verlenen. Sterker nog, je kan er zelfs voor zorgen dat de toegangsrechten tot je voordeur enkel voor een bepaalde tijd geldig zijn. Mensen die een huishoudhulp of oppas hebben, of hun appartement als vakantiehuisje willen verhuren, kunnen op die manier aan elke persoon specifieke toegangsrechten en tijdslots geven. Om zo’n nieuwe uitnodigingscode te genereren, moet je in de app de admin PIN-code invoeren. Dit is een extra bescherming, zodat de toegangsrechten niet zomaar door iedereen doorgegeven kunnen worden. Zo heb je op elk moment van de dag de volledige controle over wie er toegang heeft tot je huis.

Sesam open u!

Net boodschappen gedaan en dus geen handen vrij om je deur te openen? Geen probleem! In de Nuki app kan je de Auto Unlock-functie activeren. Op die manier gaat je deur automatisch open als jij (en je smartphone) thuiskomen. In combinatie met een Nuki Bridge kan je ook waar en wanneer je maar wil het activiteitenlogboek van de Nuki-app raadplegen om de status van je slot te controleren. Je kan zelfs notificaties activeren zodat je weet wanneer je deur geopend of gesloten wordt. Zo blijf je op de hoogte, ook als je op vakantie of op je werk bent. Tot slot biedt Nuki ook de Auto Lock-functie aan. Wanneer je deze activeert, zal de Nuki Smart Lock automatisch je deur weer vergrendelen wanneer deze gesloten wordt. Met andere woorden, sesam sluit maar weer! Tijdsgebonden vergrendeling is een andere slimme functie zodat je er zeker van bent dat je deur altijd gesloten is wanneer je naar bed gaat.

Nooit meer stress bij een verloren sleutel!

Bij verlies of diefstal van je sleutel, is de veiligste optie het hele slot vervangen. Met de Nuki Smart Lock loop je geen risico meer op een verloren of gestolen sleutel, aangezien je deze niet bij je hebt. Kan je toch je smartphone of Nuki Fob niet meteen vinden of vrees je dat ze gestolen zijn? Via de Nuki-app kan je eenvoudig de rechten van het betrokken toestel intrekken. Dat kan via de Nuki-app op een andere smartphone die aan het slot gekoppeld is of via de optionele Nuki web interface op je computer.

Dichtbij of toch ver weg? Bedien je slot op afstand.

Met de Nuki Bridge kan je je slot vanop een grotere afstand beheren. Dat komt goed van pas als je vastzit in het verkeer of onverwachts het huis uit moet en je huishoudhulp voor een gesloten deur staat. Komen je ouders bij je aan maar ben je zelf nog onderweg met de kinderen? Geen zorgen, je kan de deur makkelijk al voor hen openen vanop afstand. Ook als je op vakantie bent, kan je makkelijk in het activiteitenlogboek van de app bijhouden wie wanneer het huis is binnengekomen.