Wanneer online flirten?

De meerderheid van intieme momenten tussen getrouwde mensen en hun minnaars of minnaressen worden via internet georganiseerd op weekdagen. De meeste online flirts en chats gebeuren dagelijks tussen 14:00 en 20:00. Zo wordt er wat nieuwe energie in de namiddag geblazen.

De studie, die werd uitgevoerd door VictoriaMilan, een online datingsite voor getrouwde en gebonden volwassenen op zoek naar een affaire, onderzocht gegevens van bijna 5.8 miljoen actieve leden uit 32 landen, om te ontdekken welke weekdagen het best en het drukst zijn voor een buitenechtelijke flirt.

Er zijn 10 landen die hier tegenin gaan en vooral uitkijken naar maandagen, omdat dit de dag is waarop ze het meest inloggen op VictoriaMilan. Acht van deze Europese landen (Spanje, Polen, Tsjechië, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Slovakije en Slovenië), zijn samen met Nieuw-Zeeland en Hong-Kong de koplopers wat betreft overspelige avontuurtjes op maandag.

Dinsdag is de favoriete dag voor 10 landen die graag eerst hun werkweek in gang zetten, en vervolgens op dinsdag de mogelijkheden van een stomend seksueel avontuurtje onderzoeken. Verrassend is, dat de landen aan kop vooral Scandinavische landen zijn (Zweden, Noorwegen en Denemarken). Andere Europese landen zoals Nederland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Portugal en Ierland volgen. De Verenigde Staten en Argentinië volgen na hen.

Woensdag staat over de hele wereld bekend als ‘hump day’, maar de vertaling wordt slechts letterlijk genomen door vier landen die genieten van het doorbreken van de midweekse saaiheid met wat online flirten (die meestal eindigt in wat rollebollen in bed). Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Brazilië gaan op zoek naar geschikte minnaars en minnaressen voor ofwel onmiddellijke bevrediging of regelen een afspraakje voor tijdens het weekend.

Zuid-Afrika, Canada en Japan focussen voornamelijk op hun werk tijdens de week, maar gunnen zichzelf graag een verzetje op donderdag met wat plezier via VictoriaMilan, door te bladeren, te chatten en te flirten langs onze website. Zo geven ze zichzelf een bevredigend en stoom-aflatende beloning.

Vrijdag is dan weer de dag waarop Finland, Australië, Mexico en Peru in actie komen. Deze landen loggen in en geven een nieuwe en sexy betekenis aan de zin ‘Thank God It’s Friday’. Ze organiseren gezellig een date en flirten met potentiële minnaars en minnaressen online.

Het is geen verrassing dat zaterdag de dag is waarop het minst wordt ingelogd op VictoriaMilan. De studie toont aan dat de meerderheid van de mensen vooral tijdens de week een lover zoekt voor in het weekend. Zo hoeven ze hun kostbare vrije tijd tijdens het weekend niet op te gebruiken.

Lazy Sunday, ofte ‘Luie Zondag’ wordt voorbehouden voor uitrusten en familietijd. Voor de meeste landen is deze traditie nog steeds in gebruik, behalve voor de Belgen. Het Belgische libido krijgt een kleine voorsprong op de week door in te loggen op de VictoriaMilan app en starten de week met een flirterige ego-boost en misschien wat ondeugende interactie met een anonieme vreemdeling die zich in dezelfde situatie bevindt.

Oprichter en CEO van VictoriaMilan, Sigurd Vedal, zegt dat de studie aantoont dat het nooit een slecht moment is om even online te gaan en interactie te hebben met gelijkgezinde mensen op zoek naar een minnaar of minnares.

“Er zijn overduidelijk dagen waarop mensen uit bepaalde landen kiezen om te flirten met mogelijke lovers om afspraakjes te regelen, en dat komt omdat de meeste mensen zich eerst graag organiseren alvorens te flirten. Of ze sparen het afspraakje als een beloning voor het einde van de week.

“Onze leden zijn zo succesvol tijdens de week, dat het op zaterdag erg kalm is online, maar waarschijnlijk niet zo kalm in de slaapkamers en hotelkamers in deze 32 landen!,” aldus Vidal.